ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μειώνονται τρεις φόροι και οι δόσεις πάνε στις 100 – Οι ανακοινώσεις Σαμαρά από τη ΔΕΘ

Μειώνονται τρεις φόροι και οι δόσεις πάνε στις 100 – Οι ανακοινώσεις Σαμαρά από τη ΔΕΘ
Ναι μεν, αλλά είπε στα περισσότερα θέματα η τρόικα. Αλλού άναψε το πράσινο φως, όμως αλλού είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την εκτέλεση του... προϋπολογισμού και τα έσοδα, ωστόσο η ελληνική πλευρά βλέπει ως την τελευταία της ευκαιρία έναντι των πολιτών τις φοροελαφρύνσεις και έτσι αύριο ο Αντώνης Σαμαράς από τη ΔΕΘ θα εξαγγείλει τις μειώσεις στους φόρους και τις γενναίες αυξήσεις στις δόσεις χωρίς να έχει επέλθει πλήρης συμφωνία.

Από τη Θεσσαλονίκη λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς θα εξαγγείλει τέσσερις βασικές αλλαγές ώστε να ενισχυθεί το εισόδημα, αλλά και να απαλλαγούν από μεγάλο βραχνά χιλιάδες νοικοκυριά που είναι υποχρεωμένα κάθε μήνα να αποδίδουν τεράστια ποσά για δόσεις.

Έτσι οι πληροφορίες λένε πως από το βήμα της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, μείωση που θα σημάνει τιμή κοντά στο ευρώ ειδικά για όσους δικαιούνται και το επίδομα.


Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τη μείωση στο μισό της έκτακτης εισφοράς, αλλά και την αύξηση του αριθμού των δόσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη στις 100 για όσους έχουν χρέη μέχρι 100.000 ευρώ και στις 72 για όσους χρωστούν ποσά πάνω από 100.000 ευρώ.

Το τέταρτο μέτρο θα είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα και ξενοίκιαστα ακίνητα.

Οι τροϊκανοί άφησαν τα πάντα ανοιχτά και έδωσαν ραντεβού για το τέλος του μήνα, όμως η κυβέρνηση στηρίζεται στο μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο αισίως έφτασε στα 3,2 δισ. και έτσι προχωρά στις φοροελαφρύνσεις.
πηγη

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.