ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σωτήριο κούρεμα για υπερχρεωμένο ζευγάρι ανέργων στην Ξάνθη – Χρωστούσαν 117.000 ευρώ

Σωτήριο κούρεμα για υπερχρεωμένο ζευγάρι ανέργων στην Ξάνθη – Χρωστούσαν 117.000 ευρώ
Τη Δικαστική οδό ακολούθησε ένα υπερχρεωμένο ζευγάρι ανέργων από την Ξάνθη το οποίο όφειλε το ποσό των...117.000 ευρώ σε τράπεζες, με το Ειρηνοδικείο να τους επιβάλει τη μηδενική καταβολή στις δανειακές τους υποχρεώσεις. 

Πρόκειται για μια ακόμη γενναία απόφαση του Ειρηνοδικείο της Ξάνθης, το οποίο δικαιώνει υπερχρεωμένους δανειολήπτες, δίνοντας ανάσα σωτηρίας στους ίδιους και τις οικογένειές τους. 

Με την υπ. αρ. 145/2014 απόφασή του, κάνει δεκτό το αίτημα του ζεύγους το οποίο αντιμετώπιζε πραγματική δυσκολία στο να τα βγάλει πέρα, πόσο μάλλον στο να καλύψει τις δανειακές του υποχρεώσεις. 

Οι αιτούντες ζήτησαν με βάση τις διατάξεις του Ν.3869/2010 “ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων ” γνωστός και ως Νόμος Κατσέλη , να ρυθμισθούν οι οφειλές τους ύψους 117.000 ευρώ προς πιστώτριες τράπεζες , με την εξαίρεση της κύριας κατοικίας τους.

Οι αιτήσεις τους δικάσθηκαν από το Ειρηνοδικείο Ξάνθης κατά την εκουσία δικαιοδοσία. Οι ενστάσεις των καθών οι αιτήσεις πιστωτριών τραπεζών απορρίφθηκαν ως αβάσιμες.

Κρίθηκε απο το Δικαστήριο πως οι αιτούντες ,όντας άνεργοι, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των χρεών τους και άρα συντρέχει πραγματική αδυναμία πληρωμής των οφειλών τους προς τις πιστώτριες τράπεζες.

Κατόπιν λοιπόν αιτήματος από πλευράς το δικηγορικού γραφείου της Μαρίας Ρόιδου, που ανέλαβε την εκπροσώποηση του ζεύγους, για ορισμό μηδενικών καταβολών μέχρι να αλλάξει η οικονομική κατάσταση των αιτούντων, το δικαστήριο ρύθμισε τα χρέη τους και έκανε δεκτό το παραπάνω αίτημα.


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.