ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Και 4η ναυτιλιακή εταιρεία “μπαίνει” στις ακτοπλοϊκές γραμμές της Θάσου;

Και 4η ναυτιλιακή εταιρεία “μπαίνει” στις ακτοπλοϊκές γραμμές της Θάσου;
Μέχρι πέρσι οι ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ακτοπλοϊκές γραμμές Καβάλας-Πρίνου και Κεραμωτής-Λιμένα ήταν μόνο 2: η ΑΝΕΘ και η ΝΕΚ. Από φέτος προστέθηκε και η...
Thassos Link με το επιβατικό πλοίο “Όσιος Φιλιάγκος”, η οποία έδωσε νέα διάσταση στον ανταγωνισμό μεταξύ των ναυτιλιακών εταιρειών για τα δρομολόγια που συνδέουν το χερσαίο τμήμα του νομού Καβάλας με την Θάσο.

Σύμφωνα, όμως, με νεότερες πληροφορίες μια 4η ναυτιλιακή εταιρεία ετοιμάζεται να κάνει δυναμικό “μπάσιμο” στις 2 ακτοπλοϊκές γραμμές, κάτι που -αν και εφόσον ισχύσει- αναμένεται να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην σύνδεση Καβάλας-Θάσου!

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε μιλώντας στο KavalaPress ο αντιπρόεδρος των ναυτεργατών της Θάσου Λάμπρος Λαμπρινίδης, ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να αναφέρει προς το παρόν περισσότερα όσον αφορά το ποια είναι αυτή η ναυτιλιακή εταιρεία, παρά μόνο ότι “πρόκειται για αξιόπιστη εταιρεία, η είσοδος της οποίας θα αλλάξει δραματικά το σκηνικό στην περιοχή μας. Ας επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και τότε θα επανέλθουμε”.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πολλά αναμένεται να κριθούν (όπως και η πληροφόρηση για την 4η ναυτιλιακή εταιρεία) από τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, η οποία διεξήχθη το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου στην Αθήνα. Τα αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν μέσα στις επόμενες ώρες (ενδεχομένως και σήμερα), ωστόσο ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης (ο οποίος έδωσε το  παρόν στην συνεδρίαση μαζί με τον δήμαρχο  Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ, τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας Νίκο Τσιλογεώργη και τους εκπροσώπους των 3 ναυτιλιακών εταιρειών οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται στις γραμμές Καβάλας-Θάσου) ανέφερε στο KavalaPress ότι “εμείς αυτό που προτείναμε ήταν να οριστούν 4-5 δρομολόγια τις καθημερινές και 3-4 δρομολόγια τις Κυριακές στην γραμμή Καβάλας-Πρίνου, χωρίς όμως ακινησία των πλοίων (κάτι που  έχει προτείνει, άλλωστε, και το  Υ.Ν.Α.). Επίσης προτείναμε να υπάρχουν 14 δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κεραμωτής-Λιμένα 14 δρομολόγια υπό τις εξής προϋποθέσεις:

η μεταφορά των μαθητών του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης που προέρχονται από την Θάσο να γίνεται με δρομολόγιο που θα ξεκινάει στις 07:00 το πρωί, η επιστροφή των μαθητών στην Θάσο να γίνεται με δρομολόγιο που θα ξεκινάει στις 14:30 το μεσημέρι, και το τελευταίο δρομολόγιο να διεξάγεται στις 20:00 το βράδυ για να εξυπηρετεί όσους χρησιμοποιούν την αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Καβάλας”.

Παράλληλα, στην διάρκεια της συνεδρίασης του ΣΑΣ εγκρίθηκε η νηολόγηση ενός οχηματαγωγού πλοίου (το οποίο δεν θα μεταφέρει επιβάτες) στην γραμμή Καβάλας-Λήμνου, το οποίο και θα αναχωρεί κάθε Σάββατο.

Πηγή
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.