ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ποιοι κερδίζουν από τις μειώσεις στον φόρο ακινήτων

Ποιοι κερδίζουν από τις μειώσεις στον φόρο ακινήτων
Η αλλαγή στις τιμές βάσει των οποίων υπολογίζεται ο φόρος ακινήτων αλλά και οι εκπτώσεις οδηγούν σε μεγάλη μείωση σε σχέση με τον πρώτο υπολογισμό...

Τα νέα εκκαθαριστικά που αναμένεται να έρθουν ως τα τέλη του μήνα θα περιλαμβάνουν καλύτερα νέα για όσους έχουν ακίνητα σε πολλές περιοχές κυρίως της Αττικής καθώς η εφαρμογή των τιμών που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στα οικόπεδα εντός οικισμού αλλά εκτός αντικειμενικού είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με τις τιμές με βάση τις οποίες υπολογίστηκε πέρυσι ο ΦΑΠ. 

Έτσι σε Σπάτα, Μαραθώνα, Μαρκόπουλο, Κερατέα, Λούτσα και άλλες περιοχές της Αττικής η νέα εκκαθάριση θα γίνει με τις φετινές τιμές ΕΝΦΙΑ και όχι με τις περυσινές ΦΑΠ , όπως θα ισχύσει για τους υπόλοιπους εκτός αντικειμενικού σχεδίου οικισμούς.

Σύμφωνα με την Ημερησία το αποτέλεσμα είναι ο ΕΝΦΙΑ να είναι μειωμένος ακόμη και κατά 90% σε σχέση με το ΦΑΠ. 

Στις υπόλοιπες βελτιωτικές παρεμβάσεις στον νέο φόρο ακινήτων που θα ισχύσουν από φέτος περιλαμβάνεται η κατάργηση των προϋποθέσεων φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για την μερική ή ολική απαλλαγή των οικονομικά αδύναμων φορολογουμένων από την υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ και αυτοματοποίηση της διαδικασίας χορήγησης των συγκεκριμένων απαλλαγών. 

Η προϋπόθεση περί μη ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, που είχε τεθεί για την χορήγηση των απαλλαγών θα καταργηθεί πλήρως. Οι δε απαλλαγές θα αναγνωρίζονται στους δικαιούχους με ηλεκτρονικές διαδικασίες-εξπρές, ώστε οι ίδιοι να μη χρειαστεί να εμπλακούν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή να μην απαιτηθεί να υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά.


πηγη
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.