ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σλίσκοβιτς: "Ο Μελισσανίδης ήταν πιο ΑΕΚ από όλους μας"

Σλίσκοβιτς: "Ο Μελισσανίδης ήταν πιο ΑΕΚ από όλους μας"
Ο Ζόραν Σλίσκοβιτς ένας από τους πιο χαρισματικούς επιθετικούς που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα σε συνέντευξη που παραχώρησε εξυμνεί τον Δημήτρη Μελισσανίδη και αναφέρεται ξεχωριστά σε όλους τους...
πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής, στέλνοντας το μήνυμα στους οπαδούς της Ένωσης ότι η νέα εποχή της ομάδας θα είναι ακόμη καλύτερη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζόραν Σλίσκοβιτς:

Ζόραν, καλησπέρα από Ελλάδα. Ποιο είναι το πράγματα πράγμα που σκέφτεσαι όταν ακούς αυτή τη λέξη;

"ΑΕΚ. Το πρώτο πράγμα και το τελευταίο. Ο σύλλογος με τον οποίο έκανα το όνομα μου. Πέρασα δύο υπέροχα χρόνια στην ΑΕΚ. Τίτλοι, συγκινήσεις, ήμουν μέλος της καλύτερης ομάδας που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία 20 χρόνια. Ο κόσμος. Βρέθηκα πριν πέντε χρόνια στην Ελλάδα και ο κόσμος με θυμόταν, λες και ήταν χθες."

Τώρα τι κάνεις, ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

"Τώρα είμαι σε ένα μικρό νησί της Κροατίας. Έχω μεγαλώσει, είμαι με την οικογένειά μου, τα παιδιά μου και ζω ήρεμα. Είμαι προπονητής σε μία ομάδα της τέταρτης κατηγορίας, αλλά χωρίς άγχος. Είναι μία ομάδα νεανική.  Μου λείπει το ποδόσφαιρο, αλλά καλό είναι να ηρεμείς, όταν αποσύρεσαι."

ΑΕΚ, πρωταθλήματα, κύπελλα, μια εποχή γεμάτη επιτυχίες. Τι θυμάσαι από όλα αυτά;

"Τι να πρωτοθυμηθώ; Όλα γυρνούν μέσα στο κεφάλι μου τώρα, που μου τα λες. Η καλύτερη ομάδα που πέρασε τα τελευταία 20 χρόνια. Με ρωτούν όλοι ποιο είναι το μυστικό. Δεν παίζαμε για τα λεφτά. Γυρνούσαμε σπίτι και η φανέλα είχε αίμα. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είχαν μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς και όμως εμείς σηκώναμε τους τίτλους."

Κανένα μυστικό;

"Δεν υπάρχει. Εάν έβλεπες τις προπονήσεις, όλοι ήμασταν μια παρέα. Και όλοι ματώναμε, ο Ρέφικ, ο Στέλιος, ο Μιχάλης, ο Τόνι. Όλοι. Εγώ έφυγα νωρίτερα και κρίμα, ακόμη στεναχωριέμαι."

Γιατί;

"Γιατί πιστεύω δεν άξιζα να φύγω. Ήμουν από τους καλύτερους της ομάδας. Θυμάμαι ένας αμυντικός, δε θυμάμαι το όνομά του, γιατί έχουν περάσει και χρόνια, μου είπε: "Εσύ είσαι καλύτερος  από τον ΦανΜπάστεν". Ξέρεις, αυτό είναι το καλύτερο κοπλιμέντο που μου έχουν κάνει. Την πρώτη χρονιά δεν ξεκίνησα καλά, αλλά μετά τη δεύτερη προσαρμόστηκα τέλεια. Θυμάμαι τους δύο τρεις τελευταίους μήνες πριν λήξει η δεύτερη σεζόν μου στην ΑΕΚ δύο ονόματα ακουγόντουσαν σε αυτό το ιερό στάδιο. Μπάγεβιτς και Σλίσκοβιτς. Στην καλή μου μέρα δεν με σταματούσε κανείς."

Ντούσαν Μπάγεβιτς...

"Ο άνθρωπος που με έφερε στην Ελλάδα, που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Εκείνη η ομάδα, ανήκει κατά πολύ σε αυτόν. Ένας προπονητής από τους καλύτερους που υπάρχουν και έχουν βγει, τεράστιος και το έχει δείξει η πορεία του."

Αεκ

Ηγέτης σε εκείνη την ΑΕΚ;

"Όλα τα παιδιά ήμασταν ίσοι μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Αλεξανδρής, ο Ρέφικ, ο Τόνι, όλοι. Ένας όμως ήταν ο αρχηγός. Ένας. Στέλιος Μανωλάς. Ένας ηγέτης πραγματικός. Πάντα μπροστά. Μας έδινε την εντύπωση με τις φωνές του, ότι ήμασταν οι καλύτεροι. Ότι ήμασταν ανίκητοι. Ότι κανένας δεν μπορούσε να μας νικήσει."

Μετά την ΑΕΚ, είχες πρόταση από άλλη ομάδα;

"Από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ,Ντίναμο Ζάγκρεμπ και Κροάσια. Και δεν πήγα γιατί ήθελα να ξαναπαίξω στην ΑΕΚ. Και μπορεί  Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να μην σκέφτηκα ποτέ, ούτε καν πέρασε από το μυαλό μου αλλά η άρνηση σε εκείνη την Ντίναμο ήθελε κότσια. Ομάδα δυνατή,πιο δυνατή και από την ΑΕΚ και επιστροφή στη χώρα μου, αλλά κάθισα εδώ, περιμένοντας. Γι' αυτό συνέχισα στον Πανηλειακό."

Γνωρίζεις ότι η ΑΕΚ έπεσε στην τρίτη εθνική και φέτος αγωνίζεται στη δεύτερη, πατώντας πλέον σε στέρεες βάσεις, για την αναγέννησή της;

"Ναι το έμαθα. Λυπήθηκα, αλλά ήταν στιγμιαίο. Δεν θέλω να το ακούω καθόλου, γιατί εγώ αλλιώς τη συνήθισα την ΑΕΚ. Μην μου πεις τι κάνει τώρα δε θέλω να ακούω, η ΑΕΚ που ξέρω εγώ και έπαιξα εγώ δεν είναι απλώς για να είναι στην πρώτη κατηγορία. Είναι για να παίρνει μόνο τίτλους. Λυπήθηκα, στεναχωρήθηκα, αλλά δεν αλλάζει η ΑΕΚ που ξέρω και αυτή θα είναι."

Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει την αναγέννηση της ΑΕΚ και την κάνει να πατά πλέον σε στέρεες βάσεις είναι ένας παλιός σου γνωστός. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης...

"Ο κύριος Δημήτρης; Ο κύριος Δημήτρης είναι πιο ΑΕΚ από όλους μας, είναι τρελός για την ομάδα. Ένας άνθρωπος που έρχεται και βάζει τα λεφτά του σε μία ομάδα, και τότε και τώρα, αγαπά υπερβολικά την ομάδα. Είναι διαφορετικό από έναν απλό φίλαθλο, εδώ μιλάμε για επένδυση χρημάτων, είναι ο μεγαλύτερος οπαδός της ΑΕΚ .Τον θυμάμαι και είμαι σίγουρος ότι στα χέρια του η ΑΕΚ, όχι μόνο θα επανέλθει, αλλά θα μεγαλουργήσει σε μεγαλύτερο βαθμό από τότε που ήμουν εγώ. Είμαι σίγουρος."

Το μήνυμα που θέλεις να αφήσεις στον κόσμο της ΑΕΚ  που διαβάζει αυτές τις γραμμές;

"Συγνώμη γιατί τους έδωσα μόνο αυτά και όχι περισσότερα. Συγνώμη, ήθελα να δώσω πολλά παραπάνω. Εγώ δεν είχα εφημερίδες να με στηρίζουν, ο Ζόραν έμπαινε μέσα, έκανε ότι του έλεγε ο προπονητής και έβαζε γκολ. Ευχαριστώ ΑΕΚάρα. Σας αγαπώ. Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια, ξανά."

Πηγή
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.