ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Όσα ντρέπονται να ρωτήσουν οι γυναίκες το γυναικολόγο τους!

img 123
Υπάρχουν κάποια πράγματα που οι γυναίκες ντρέπονται να ρωτήσουν το γυναικολόγο τους, καθώς τους φέρνουν σε αμηχανία, ή τα αντιλαμβάνονται ως μη φυσιολογικά. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι ο γιατρός μας πρέπει να γνωρίζει τα πάντα γύρω από όσα μας προβληματίζουν ή μας συμβαίνουν, προκειμένου να κάνει σωστότερη διάγνωση.
Σας παραθέτουμε μερικά από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και για τα οποία ντρέπονται να μιλήσουν, καθώς και τις πιθανές αιτίες που τους παρουσιάζονται.
Ο κόλπος μου έχει άσχημη μυρωδιά. Πού μπορεί να οφείλεται;
Σύμφωνα με τη γυναικολόγο Dr. Lauren Streicher το pH της μήτρας είναι μεταξύ 3,5 και 4,5, στο οποίο και ευδοκιμούν τα καλά βακτήρια. Όταν, όμως, αυτό αυξηθεί πολύ, τότε τα καλά αυτά βακτήρια δεν μπορούν να επιβιώσουν. Τη θέση τους παίρνουν τα κακά βακτήρια, η δράση των οποίων προκαλεί την άσχημη μυρωδιά.
Ο κόλπος μου είναι πολύ στεγνός, αν και δε βρίσκομαι κοντά στην εμμηνόπαυση. Είναι φυσιολογικό;
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν το φαινόμενο. Ανάμεσα στους βασικούς συγκαταλέγονται οι ορμονικές διαταραχές, η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, η λήψη αντιισταμινικών, ο θηλασμός, η χημειοθεραπεία, η τεχνητή γονιμοποίηση και ο διαβήτης.
Υπάρχει περίπτωση να απελευθερωθούν ακούσια ούρα στο σεξ;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει περίπτωση, κατά τη διάρκεια ορισμένων στάσεων, όπως η ιεραποστολική, η κύστη να πιεστεί, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή «διαρροή» ούρων. Φυσικά, αν τα υγρά είναι άοσμα και διάφανα, υπάρχει η πιθανότητα να είναι κολπικά και αποτέλεσμα οργασμού.
Πολλές φορές κλαίω ή γελάω κατά τη διάρκεια του σεξ. Είναι φυσιολογικό;
Είναι δυνατόν να προκληθούν τέτοιου είδους έντονα και απρόβλεπτα συναισθήματα, καθώς το σεξ είναι μία νευρολογική και συναισθηματική ταυτόχρονα κατάσταση. Σε αυτές τις αντιδράσεις μπορεί να συμβάλλει μάλιστα και η επίδραση των ορμονών.
Είναι φυσιολογικό να έχω αίμα μετά το σεξ;
Αν συνέβη μία φορά, τότε ίσως φταίει κάποιος μικροτραυματισμός. Αν, ωστόσο, συμβαίνει συνέχεια, τότε ίσως προέρχεται από τον τράχηλο, τη μήτρα ή από κάποια λοίμωξη, όπως χλαμύδια ή γονόρροια.
Πηγή: onmed.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.