ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συνταξιούχοι πολλών «ταχυτήτων»

Συνταξιούχοι πολλών «ταχυτήτων»

Το πληροφοριακό σύστημα «Ήλιος» αποτυπώνει σημαντικές ανισότητες.

Μεγάλες διαβαθμίσεις στις συντάξεις που θα δίνονται ακόμη και από το ίδιο Ταμείο αποκαλύπτουν τα στοιχεία που δίνει στην δημοσιότητα το πληροφοριακό σύστημα «Ήλιος».
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η μέση σύνταξη που λαμβάνεται από το δημόσιο φτάνει τα 1.013,9 ευρώ το μήνα, ενώ στο ΙΚΑ το ποσό δεν ξεπερνά τα 706,23 ευρώ.
Ανισότητες ανακαλύπτονται και στα ίδια τα στοιχεία του ΙΚΑ. Για τους συνταξιούχους που ήταν μισθωτοί, η μέση σύνταξη ανέρχεται σε 639,82 ευρώ τον μήνα. Σε 1.371,2 ευρώ ανέρχεται η μέση σύνταξη πρώην εργαζομένου στη ΔΕΗ και 1.2212,59 ευρώ λαμβάνει κατά μέσο όρο ένας πρώην εργαζόμενος στον ΟΤΕ.
Διαβαθμίσεις στις συντάξεις που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι διαπιστώνονται όμως και στον ΟΑΕΕ, καθώς εκείνοι του πρώην ΤΕΒΕ παίρνουν 797,2 ευρώ, του πρώην ΤΑΕ 683,5 ευρώ και του πρώην ΤΣΑ 567,5 ευρώ.
Άλλα στοιχεία που κυκλοφορούν αποτυπώνουν ότι στο ανεξάρτητο Ταμείο της Τράπεζας της Ελλάδος η μέση σύνταξη είναι 1.158,3 ευρώ ενώ στο Ταμείο των Δημοσιογράφων η μέση σύνταξη φθάνει τα 889,8 ευρώ.
Οι αυτοαπασχολούμενοι του ΕΤΤΑ παίρνουν σύνταξη 841,8 ευρώ αλλά υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των συντάξεων των μηχανικών (1.114,6 ευρώ) και των νομικών (667,8 ευρώ). Στον ΟΓΑ δίδονται οι χαμηλότερες συντάξεις με την μέση να είναι 432 ευρώ.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.