ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

“Καμπανάκι” για το δαχτυλίδι της δίαιτας

“Καμπανάκι” για το δαχτυλίδι της δίαιτας
Κάθε χρόνο γίνονται περίπου 3.000 χειρουργεία με πολλούς κινδύνους ...
επιπλοκών για τους παχύσαρκους ασθένειες, καθώς πολλά κέντρα λειτουργούν χωρίς προδιαγραφές και έμπειρο προσωπικό.
Σοβαρές λοιμώξεις από κακή τοποθέτηση ή αμέλεια μετά την τοποθέτηση. Μετακίνηση του δακτυλίου από το αρχικό σημείο τοποθέτησης. Απουσία θεραπευτικού αποτελέσματος. Ενσωμάτωση με το στομάχι ή ζωτικά όργανα. Θάνατοι.
Είναι μερικές μόνο από τις σοβαρές επιπλοκές που σημειώνονται στις περίπου 3.000 επεμβάσεις τοποθέτησης γιατρικού δακτυλίου, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.
Παρά τη σοβαρότητα του θέματος και ην τεράστια ζήτηση, δεν έχον υπάρξει προδιαγραφές για τη διενέργεια των επεμβάσεων αυτών.
Το υπουργείο Υγείας επιχειρεί τώρα να διαμορφώσει ένα θεσμικό πλαίσιο. Ο κ. Μάκης Βορίδης συναντάται σήμερα με ομάδα επιστημόνων, στην οποία έχει αναθέσει την υποβολή προτάσεων, ώστε να μπει μια τάξη στην αναρχία που επικρατεί.
Μαρτυρία σοκ από μία 54χρονη
«Έβαλα γαστρικό δακτύλιο πριν από τέσσερα χρόνια. Από την αρχή φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο χειρουργός μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όταν χρειάστηκε να κάνω επέμβαση αφαίρεσης χολής στον ίδιο χειρουργό, κατάλαβα ότι υπήρχε πρόβλημα με τον δακτύλιο και μάλιστα μεγάλο, καθώς λίγο έλειψε να χάσω τη ζωή μου από σηψαιμία».
Η 54χρονη Κ.Ε ήταν κλινικά παχύσαρκη και της υπέδειξαν ως λύση τη διαμερισματοποίηση του στομάχου. Έκανε την επέμβαση σε ιδιωτικό νοσοκομείο της περιφέρειας.
Το αποτέλεσμα ήταν πενιχρό, ενώ υπήρχαν από την αρχή προβλήματα. Υποβλήθηκε ξανά σε επέμβαση για να βγουν τα υγρά.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.