ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στα «δόντια» του παρατηρητηρίου της τρόικας

Στα «δόντια» του παρατηρητηρίου της τρόικας
«Στα δόντια» του παρατηρητηρίου της τρόικας φαίνεται να μπαίνει ο δήμος Πύργου που σύμφωνα με... τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα είναι ο πρώτος στο νομό Ηλείας που θα υπαχθεί σε καθεστώς επιτήρησης του «big brother» της αυτοδιοίκησης.

Η οικονομική κατάσταση στον δήμο είναι πολύ χειρότερη από ό,τι αρχικά φαινόταν με τα χρέη να είναι διογκωμένα σε βαθμό τέτοιο που «δένει» ουσιαστικά τα χέρια της νέας δημοτικής αρχής σε οποιαδήποτε αναπτυξιακή κίνηση προσπαθήσει να σχεδιάσει. 

Η νέα δημοτική αρχή σηκώνει ψηλά τα χέρια καθώς αδυνατεί εκ των πραγμάτων να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του δήμου και αυτό η τρόικα δεν το συγχωρεί. 

Στα «δόντια» του παρατηρητηρίου της τρόικας1

Η εξέλιξη αυτή ενσαρκώνει το πιο εφιαλτικό σενάριο για τη λειτουργία του δήμου Πύργου που χάνει τη θεσμική του αυτοτέλεια σε σχέση με τη διαχείριση των οικονομικών του. Σε μέτρα - «οδοστρωτήρα» είναι θεμελιωμένη η οικονομική πολιτική του παρατηρητηρίου των ΟΤΑ που με σαφή τρόπο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ασχολείται με το γεγονός ότι οι Δήμοι χρεοκόπησαν επειδή το κράτος τούς περιέκοψε λειτουργικές δαπάνες, αλλά θέτει ως προαπαιτούμενο η οικονομική απώλεια των θεσμοθετημένων πόρων της αυτοδιοίκησης, να «ρεφάρει» από την τσέπη των δημοτών με ό,τι αυτό συνεπάγεται… 

Είχε χτυπήσει το καμπανάκι… 

Το καμπανάκι για την οικονομική κατάσταση στον δήμο Πύργου και το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ είχε χτυπήσει σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ο Γιώργος Ανδριόλας νυν αντιδήμαρχος Οικονομικών. 

Τα δεδομένα της αξιολόγησης είναι αρνητικά με προοπτική να αυξηθούν τα ποσοστά περαιτέρω στα επόμενα τρίμηνα. Η αρνητική απόκλιση φτάνει στο 44% σε αυτό το χρονικό διάστημα σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις του δήμου. Επιμέρους τα έσοδα σύμφωνα με το παρατηρητήριο έχουν απόκλιση σε ποσοστό 32,6%, ενώ οι απλήρωτες υποχρεώσεις σε ποσοστό 81,3%.

Τα παραπάνω στοιχεία του φορέα φανερώνουν την οικονομική δυστοκία που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή ο δήμος Πύργου οι αρμόδιοι του οποίου βρίσκονται κοντά σε έναν οικονομικό «πονοκέφαλο» που δεν περνά με παυσίπονα…

Γιώργος Κ.Ροζής


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.