ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ποια ακίνητα - "φιλέτα" βγαίνουν σε δημοπρασία από το ΤΑΙΠΕΔ στην Αχαΐα και την Ηλεία

Ποια ακίνητα - "φιλέτα" βγαίνουν σε δημοπρασία από το ΤΑΙΠΕΔ στην Αχαΐα και την Ηλεία
Δημόσια ακίνητα στην Αχαΐα και την Ηλεία πρόκειται να βγουν προσεχώς σε δημοπρασία από το ΤΑΙΠΕΔ και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για "φιλέτα"...Τη λίστα δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Πελοπόννησος». Σε περίοπτη θέση, βρίσκεται η παραλιακή περιοχή έκτασης 518 στρεμμάτων, ανάμεσα στην Μπούκα Αιγιάλειας και στο Λαμπίρι, όπου επικρατεί ένα τεράστιο γραφειοκρατικό και νομικό μπλέξιμο για τουλάχιστον 1000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ένα παραθαλάσσιο κομμάτι γης 518 στρεμμάτων πέρασε πρόσφατα στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς να το αντιληφθεί κανείς, με αποτέλεσμα σήμερα, ιδιοκτησιακά καθεστώτα πολλών δεκαετιών που έχουν κατοχυρωθεί με σειρά διοικητικών πράξεων να βρίσκονται ένα βήμα πριν το πωλητήριο.

Από την Αιγιάλεια στον πρώτο γύρο των επόμενων δημοπρασιών του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται ακόμα ένα παραλιακό οικόπεδο στον Πλάτανο έκτασης 37 στρεμμάτων, τμήμα 28 στρεμμάτων από την παραλία της Ροδοδάφνης, κ.ά.

"ΦΙΛΕΤΑ" ΣΕ ΡΙΟ - ΑΝΤΙΡΡΙΟ

Στην λίστα με τις επικείμενες πωλήσεις ακινήτων του Δημοσίου περιλαμβάνονται και οι πρώην εργοταξιακοί χώροι της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου έκτασης 213,5 στρεμμάτων που εμφανίζονται «καθαροί» απέναντι σε οποιονδήποτε περιορισμό και με κατεύθυνση ανάπτυξης υποδομών logistics, κατοικιών, ξενοδοχείου και τουριστικού λιμένα - μαρίνας.

Στο μεταξύ, η αντίστροφη μέτρηση για την ηλεκτρονική δημοπρασία στις 17 Σεπτεμβρίου τριών δημόσιων ακινήτων στην Αχαΐα, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από το ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για το τουριστικό ακίνητο 17 στρεμμάτων του ΕΟΤ που βρίσκεται στην ανατολική προβλήτα του Ρίου, ένα τριώροφο ακίνητο με πρόσοψη στον πεζόδρομο Αγίου Νικολάου της Πάτρας και το πρώην Ειρηνοδικείο Καλαβρύτων στην Κλειτορία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το τουριστικό ακίνητο στην προβλήτα του Ρίου, που βγαίνει σε ηλεκτρονική δημοπρασία για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, καθώς η πρώτη προσπάθεια απέβη άκαρπη, αφού δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον.

Στην πρώτη δημοπρασία η τιμή εκκίνησης ήταν στα 1,3 εκ. ευρώ, όμως στη νέα δημοπρασία δεν είχε οριστεί ελάχιστη τιμή.

ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα περισσότερα ακίνητα που ετοιμάζονται να βγουν προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη της Ηλείας. Ειδικά στον πρώτο γύρο παραχωρήσεων έχουν ενταχθεί παραθαλάσσια ακίνητα χιλιάδων στρεμμάτων στο Νεοχώρι, στα Λουτρά Κυλλήνης, στο Αρκούδι, στα Λεχαινά, στον Βόλακα, στο Κάτω Σαμικό, στην Ζαχάρω, κ.ά.

Πηγή
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.