ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ενας «Αμλετ» στον γεμάτο βία αμερικανικό Νότο

Ενας «Αμλετ» στον γεμάτο βία αμερικανικό Νότο
Ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα στην Αμερική ο έβδομος και τελευταίος κύκλος άλλης μιας σειράς που με το τέλος της θα μας λείψει, του «Sons of Anarchy». Χωρίς να έχει την τεράστια παραγωγή ενός «Game of Thrones» ή την εξαιρετική δημοφιλία του «Big Bang Theory», για παράδειγμα, το «SoA» διαθέτει ίσως τους φανατικότερους θαυμαστές από κάθε άλλη αμερικανική τηλεοπτική σειρά.

Περί τίνος πρόκειται: To «SoA» αφηγείται την ιστορία του τριαντάρη Τζαξ Τέλερ, μέλους ενός κλαμπ μοτοσικλετιστών με έντονη παράνομη δραστηριότητα και δομή συμμορίας. Γύρω του ο αδίστακτος αρχηγός του κλαμπ, η μητέρα του που τον χειραγωγεί, καθώς και το «φάντασμα» του νεκρού πατέρα που στοιχειώνει τις σκέψεις του. Η ιστορία του Αμλετ ξεπροβάλλει έντονα πίσω από τις γραμμές του σεναρίου του Κερτ Σάτερ, ενώ η βία, το αίμα και η κοινωνία των όπλων του αμερικανικού Νότου συμπληρώνουν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της σειράς.

Δεν πρόκειται όμως απλώς για ατελείωτα πιστολίδια και κυνηγητά με θηριώδεις μηχανές. Πιο πολύ η σειρά επιχειρεί να ρίξει μια ματιά σε έναν εν πολλοίς άγνωστο και έντονα μυθοποιημένο κόσμο, εκείνο της λέσχης, του κλειστού (αντρικού) κλαμπ-συμμορίας με τους κώδικες, τις τελετουργίες και τις ιδιαιτερότητές του. Αντλώντας επιρροές από ταινίες ανάλογου περιεχομένου, όπως το «The Wild One» με τον Μάρλον Μπράντο, αλλά και από τη δράση αληθινών παρόμοιων κλαμπ, το σενάριο εστιάζεται σε έννοιες όπως η αφοσίωση, ο σεβασμός και η προστασία ενός ιδιότυπου οικογενειακού πυρήνα. Φυσιολογικά το «SoA» μετράει τους φανατικότερους οπαδούς του στον ανδρικό πληθυσμό, ο οποίος εύκολα ταυτίζεται με τέτοιες έννοιες και γοητεύεται από τους «σκληρούς» χαρακτήρες, τις πανέμορφες μαύρες Χάρλεϊ και το εκπληκτικό σάουντρακ. Οχι βέβαια πως όλα αυτά δεν μπορούν να τα εκτιμήσουν και οι γυναίκες, όμως η αλήθεια είναι πως το «Sons of Anarchy» είναι περισσότερο «ανδρική υπόθεση». Ως τώρα έχουν προβληθεί στην Ελλάδα οι 4 πρώτες σεζόν από το συνδρομητικό Fox, ενώ μπορεί κανείς να αναζητήσει τη σειρά και σε dvd.

πηγη
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.