ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εκλογές: Ο Βενιζέλος τις «ανάβει» κι ο Σαμαράς τις σβήνει!

Εκλογές: Ο Βενιζέλος τις «ανάβει» κι ο Σαμαράς τις «σβήνειΓια άλλη μια φορά καλλιεργούν κλίμα φόβου στους βουλευτές – Άρχισαν την τρομολαγνεία ότι θα εξαφανιστούν οι καταθέσεις στις τράπεζες αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος με την εμμονή του περί αλλαγής του εκλογικού νόμου «ανοίγει» το θέμα των πρόωρων εκλογών κι από την άλλη μεριά ο Σαμαράς σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με βουλευτές του κόμματός του προσπαθεί να το κλείσει. Το κλειδί στα όσα είπε εχθές ο πρωθυπουργός στο εντευκτήριο της Βουλής δεν ήταν μόνο ότι «ξόρκισε» τις εκλογές, αλλά ότι προσπάθησε να διαχύσει για άλλη μια φορά κλίμα φόβου και πανικού για τις καταθέσεις σε περίπτωση που έρθει στην εξουσία ο Τσίπρας.
Πολλοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν κοινή γραμμή σε ότι αφορά το θέμα των εκλογών. Εδώ ακριβώς είναι η «παγίδα». Και οι δυο είναι απόλυτα σύμφωνοι στις κινήσεις και στις επιλογές τους και όλα γίνονται βάση σχεδιασμού. Κεντρικός στόχος τους είναι να εμφανίσουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ως μια καταστροφική επιλογή.Για τον λόγο αυτό ο Βενιζέλος έχει αναλάβει τον ρόλο του «κακού» που επιχειρεί να επισπεύσει τις καταστροφικές εκλογές , ενώ ο κ. Σαμαράς έχει αναλάβει τον ρόλο του «καλού» που επεμβαίνει πυροσβεστικά για να σώσει την χώρα από το «δραματικό» ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές και να έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Όποιος μιλάει για εκλογές αυτή την στιγμή ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν θέλει το συμφέρον του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα» ανέφερε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στην Βουλή.
Ενδεικτικό του πανικού που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι πως αυτή την δήλωση ο πρωθυπουργός την έκανε στους δημοσιογράφους χωρίς να ερωτηθεί και λίγο πριν συναντήσει τους βουλευτές του.
Οι βουλευτές του Γ’ Θερινού τμήματος του μετέφεραν την έντονη δυσφορία της εκλογικής βάσης και την ραγδαία άνοδο που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να επιδείξει ψυχραιμία λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών. Αυτό που προκαλεί αίσθηση στην γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα είναι ότι ο πρωθυπουργός αρνείται να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα και προτιμά να μιλά με τους βουλευτές του ανεπίσημα.
Όσοι γνωρίζουν τις πολιτικές ζυμώσεις στο παρασκήνιο ξέρουν πολύ καλά πως ο Αντώνης Σαμαράς εντοπίζει ως μεγαλύτερο πρόβλημα τους ανεξάρτητους της Βουλής κι όχι τους γαλάζιους βουλευτές τους οποίους θεωρεί σίγουρους στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Χθες το απόγευμα, σε ερώτηση του κ. Γιάννη Μιχελάκη για την διαπραγμάτευση για το χρέος ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα αρχίσει μετά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί και θα πάρει η χώρα την πιστοποίηση της βιωσιμότητας μέχρι το τέλος του χρόνου ή ότι θα είναι πολύ κοντά. Σε παρατήρηση του κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου ότι σε αυτή την περίπτωση η εξασφάλιση της προεδρικής πλειοψηφίας είναι πιο πιθανή και ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα πάει με άλλον αέρα σε εκλογές ο κ. Σαμαράς απάντησε «ποιος είπε για εκλογές, ξεχάστε τις εκλογές».
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως την ώρα που ο κ. Σαμαράς ξορκίζει τις εκλογές, ο Βενιζέλος βολιδοσκοπεί προσωπικότητες ευρύτερης αποδοχής για την προεδρία της δημοκρατίας. Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – συναντά άτομα στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολευθεί να απαντήσει αρνητικά όταν τεθεί η αλλαγή σκυτάλης στο μέγαρο της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Αυτά προς αποκατάσταση της αληθείας. Τα υπόλοιπα θα τα γράψει η ιστορία οσονούπω…
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.