ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Απόστολος Καλογιάννης: "Ο κ. Μητσοτάκης με κάνει ήρωα χωρίς να το θέλω"

Απόστολος Καλογιάννης: "Ο κ. Μητσοτάκης με κάνει ήρωα χωρίς να το θέλω"
Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης στο πλαίσιο του …
προεκλογικού του αγώνα για την ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Μετά τις συναντήσεις που είχε με Αιρετούς του Νομού Τρικάλων, ο κ. Καλογιάννης παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr ο κ. Καλογιάννης, έκανε λόγο για «πρόσκληση-πρόκληση» να διεκδικήσει την Προεδρεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ξεκαθαρίζοντας ότι θα εφαρμόσει το «μοντέλο-Λάρισας», δηλαδή θα είναι «πρώτος μεταξύ ίσων σε μια πολιτική που με εκφράζει και ξεπερνά τα όρια των κομμάτων και κάνει την διαφορά».

«Υπάρχει πρόβλημα γιατί υπάρχουν Αυτοδιοικητικοί που έχουν ξεχάσει τον ρόλο τους και υπερασπίζονται πολιτικές που οδηγούν πολύ πίσω την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φέρανε τους Δήμους στα όρια της κατάρρευσης. Εμείς απευθυνόμαστε σε αυτούς που αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην υπεράσπιση των Δήμων», ανέφερε ο κ. Καλογιάννης και τόνισε «θα λειτουργήσουμε ισότιμα, με ισοπολιτεία και αξιοκρατία, χωρίς ημετέρους για την αναβάθμιση της ΠΕΔ ώστε να δώσει άλλον "αέρα" και να είναι αρωγός όλων των Δήμων της Θεσσαλίας».

Σε ερώτηση του trikalanews.gr πως νιώθει που ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τον στέλνει στον …Εισαγγελέα, ο κ. Καλογιάννης, ανέφερε χαριτολογώντας «ο κ. Μητσοτάκης με κάνει ήρωα χωρίς να το θέλω» και μετά … «όπλισε».

«Ο κ. Μητσοτάκης, κρύβεται και κατηγορεί Αιρετούς όταν ο ίδιος δεν τηρεί την νομιμότητα. Ας ψάξει αλλού για παρανομίες. Ο έλεγχος στον Δήμο Λάρισας ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2013 επί υπουργίας Μανιτάκη, βρίσκεται στο 85% και δεν έχει βρεθεί κάτι το ύποπτο. Οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου, που με το "διάταγμα Παυλόπουλου" έγιναν αορίστου χρόνου, έγιναν με βάση Ευρωπαϊκή Οδηγία που κρίθηκε από συντεταγμένα Όργανα και από το ΑΣΕΠ. Με ποια κριτήρια λοιπόν ζητείται κρίση από την αρχή; Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω ΑΣΕΠ.

Αλλά η αλήθεια είναι μόνο μία. Δίνει "μάχη" ο κ. Μητσοτάκης για δημιουργία "δεξαμενής" 6.500 εργαζομένων μέχρι το τέλους του έτους προς απόλυση και βάζει στο "στόχαστρο" την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στον Δήμο Λάρισας, έχω ακινητοποιημένα μηχανήματα λόγω έλλειψης προσωπικού, Κοινωνικές Δομές χωρίς προσωπικό και έναν Δήμο υπό κατάρρευση. Μας λείπει προσωπικό και δεν έχουμε δυνατότητα να χάσουμε και άλλους. Αλλά το μόνο που πετυχαίνει ο κ. Μητσοτάκης, είναι να διευρύνει το μέτωπο Δήμων που σήμερα 8 στους 10 αρνούνται να του στείλουν τα στοιχεία που ζητά».


Πηγή
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.