ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τατούλης "υπεράνω" βουλευτών και νόμων: «Δεν ξέρουν τι ψηφίζουν στη Βουλή»

Τατούλης "υπεράνω" βουλευτών και νόμων: «Δεν ξέρουν τι ψηφίζουν στη Βουλή»
Οι πολίτες οφείλουν να αντισταθούν στα κροκοδείλια δάκρυα...
των εκπροσώπων του κοινοβουλίου, οι οποίοι ενώ έχουν ψηφίσει νόμους, στη συνέχεια καταθέτουν ερωτήσεις και εκφράζουν απόψεις για τις κοινωνικές επιπτώσεις των προβλέψεων των σχετικών νόμων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υποπαράγραφος ΙΑ.2 του Ν. 4254/14, η οποία ουσιαστικά βάζει ταφόπλακα στον πιο δυναμικό τομέα της Πελοποννήσου, αυτόν της αγροτικής μας οικονομίας.

Όπως έχει επισημάνει στο παρελθόν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, με τις παρεμβάσεις του προς το αρμόδιο Υπουργείο, και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με απόφασή του, είναι εντελώς παράνομη η δέσμευση χρημάτων των αγροτών από επιδοτήσεις, οι οποίες καταβάλλονται στους λογαριασμούς τους, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Ταμείων, η οποία όμως δύναται να συμβεί μόνο στην περίπτωση όπου υπάρχει ενυπόγραφη συμφωνία του δικαιούχου παραγωγού και όχι ερήμην του.

Άποψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ότι η νομιμοποίηση αυτής της παρανομίας με την ψήφιση νόμου οδηγεί σε ολική καταστροφή τους αγρότες. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τάσσεται απέναντι σε τέτοιες λογικές, διότι, όπως πολλές φορές έχει τονίσει, ο πρωτογενής τομέας και η αγροτική μας οικονομία αποτελούν θεμέλιο της περιφερειακής της οικονομίας και γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι ανάπτυξη χωρίς αγρότες δεν υπάρχει.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναλάβει την πρωτοβουλία και θα καλύψει το κόστος της νομικής εκπροσώπησης των αγροτών της Πελοποννήσου προς τα αρμόδια Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια, ώστε να αποδείξει ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι αντισυνταγματικός

Πηγή
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.