ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Καβγάς Βενιζέλου-Χρυσοχοϊδη για την προεδρική εκλογή

Καβγάς Βενιζέλου-Χρυσοχοϊδη για την προεδρική εκλογή
Σε κλίμα έντασης διεξήχθη η απογευματινή σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης άσκησε δριμεία κριτική για τη στάση που τηρεί το κόμμα στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε πει τις προηγούμενες ημέρες σε μέσα ενημέρωσης, ότι δηλαδή πρέπει να επισπευστεί η σχετική διαδικασία. Οι αναφορές του προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του κ.Βενιζέλου όσο και άλλων κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Το θέμα της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία του κόμματος για το συνέδριο του κόμματος, ωστόσο ο καβγάς ξέσπασε για το θέμα της προεδρικής εκλογής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή, λέγοντας ότι αυτό που γίνεται τώρα είναι θεσμικό ατόπημα, ενώ άφησε αιχμές για τον τρόπο που λειτουργεί ο κομματικός μηχανισμός.
«Να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή. Αυτό που γίνεται είναι θεσμικό ατόπημα. Δεν πάει καλά η οικονομία. Ειμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά δεν υπάρχει κόμμα! Δεν βρίσκω κάποιον θεσμικό γραμματέα ή κάποιον από την Κεντρική Επιτροπή να μιλήσω», φέρεται να είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης.
«Δεν μπορούμε να μιλάμε για θεσμικό ατόπημα. Εσύ δεν ήσουν εκεί όταν ζητούσαμε πρόωρες εκλογές το 2009;», φέρεται να του απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Εμείς απολογούμαστε για σένα. Ήσουν 25 χρόνια μέσα σε όλα και τώρα κάνεις ότι δεν ξέρεις τίποτα», παρενέβη στην αντιπαράθεση ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Σε έντονο ύφος η Τόνια Αντωνίου είπε τα εξής:
«Συμφωνώ με όσα λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης για την προεδρική εκλογή. Αλλά, Μιχάλη, όταν ένας υπουργός εφαρμόζει πολιτικές πρέπει να τις συζητάμε στα όργανα. Γιατί με τα διόδια που έβαλες γίνεται χαμός στη Φθιώτιδα και βρίζουν το ΠΑΣΟΚ.»
«Εσύ Τόνια υπερασπιζόσουν τα διόδια που έβαλε ο Σουφλιάς» της απάντησε ο κ.Χρυσοχοϊδης, κατηγορώντας την κ.Αντωνίου ότι συντάσσεται με τον περιφερειάρχη της ΝΔ, Κώστα Μπακογιάννη και τον γαλάζιο δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη που επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά του υπουργού Υποδομών.
Ο κ.Χρυσοχοϊδης φέρεται να συνέδεσε το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις επενδύσεις, λέγοντας ότι η προεδρολογία επηρεάζει άμεσα το κλίμα καθώς ενισχύσει την εικόνα της πολιτικής αστάθειας στη χώρα.
«Οσο συνεχίζεται η συζήτηση για 180, 120 και 190 βουλευτές, ευτελίζεται το πολιτικό σύστημα και το μόνο που κάνουμε είναι να στέλνουμε κόσμο στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και στη Χρυσή Αυγή. Δεν έρχονται επενδύσεις στη χώρα λόγω της ενδεχόμενης πολιτικής αστάθειας. Θα συνεχίσουμε αυτό το παιχνίδι; Εγώ δεν είμαι ούτε στους 180 ούτε στους 190, εμένα μη με υπολογίζεται σε αυτούς, όσο το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει θέση», φέρεται να είπε.
Απαντώντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε τα εξής:
«Επενδύσεις, τι επενδύσεις; Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν βλέπετε τι γίνεται με το Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν έχουν γίνει τα stress test των τραπεζών. Εξάλλου εσύ είσαι υπουργός, εσύ να δεις τι γίνεται με τις επενδύσεις στον τομέα σου».
«Οι δικές μου επενδύσεις στο υπουργείο είναι overbooked (πάνω από το στόχο)» απάντησε ο υπουργός Μεταφορών και αναφέρθηκε και στην πολιτική του για τα φθηνά εισιτήρια στα Μέσα Μεταφοράς.
Ο κ. Βενιζέλος τον κατηγόρησε τότε ότι δεν ειδοποίησε το κόμμα για την πολιτική στα εισιτήρια με τον κ. Χρυσοχοίδη να απαντά ότι έστειλε σημείωμα στο ΠΑΣΟΚ αλλά κανείς δεν το έλαβε υπόψιν γιατί δεν υπάρχει κόμμα και όργανα. «Είσαι υπουργός, μη μιλάς έτσι» ανταπάντησε ο κ. Βενιζέλος.
«Αν θες, παραιτούμαι τώρα. Θα μιλάω για τα θέματα που πρέπει» ήταν η απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη.
Ο Θάνος Μωραΐτης αναφέρθηκε εξάλλου στο επικείμενο Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης και απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, είπε ότι το Συνέδριο πρέπει να γίνει αν πρόκειται να ανταποκριθούν όλοι στο κάλεσμα, αλλιώς να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Δεν πρέπει, σημείωσε, να «κοροϊδέψουμε για δεύτερη φορά τον κόσμο, όπως κάναμε με την "Ελιά"». Και πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα από τη συγκρότηση της "Ελιάς", ήταν «να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ το μισό κόμμα του Λοβέρδου».
Ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι θα γίνει αυτό που πρέπει και ότι όλα θα εξελιχθούν πολύ καλύτερα.

πηγη
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.