ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το θαύμα της ζωής για τη μικρή Νάντια που νίκησε τα κύματα

Το θαύμα της ζωής για τη μικρή Νάντια που νίκησε τα κύματα
Με την πολύτιμη βοήθεια των γιατρών του Βενιζέλειου το 17 μηνών προσφυγόπουλο, που διασώθηκε από ναυτική τραγωδία, αποθεραπεύτηκε πλήρως και μεταφέρεται στο κέντρο Βρεφών "Μητέρα" αναζητώντας οικογένεια.
Η ιστορία της συγκίνησε το πανελλήνιο. Η μόλις 17 μηνών Νάντια, το προσφυγόπουλο που νίκησε τον θάνατο ύστερα από τέσσερις ημέρες στη θάλασσα, είναι πλέον πολύ καλά στην υγεία της, ασφαλής και χαρούμενη.
Έπειτα από δύο και πλέον εβδομάδες παραμονής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η μικρή Νάντια θα μεταφερθεί στο Κέντρο Βρεφών "Μητέρα" στην Αθήνα, το οποίο έχει οριστεί ως προσωρινός επίτροπος για την επιμέλεια του παιδιού μέχρι να ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες για την τύχη του.
Η περίπτωσή της είναι ένα από τα θαύματα της ζωής. Οι γονείς της πνίγηκαν μαζί με άλλους περίπου 490 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάριο, το οποίο διακινητές εμβόλισαν στα διεθνή ύδατα της Μάλτας στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Η τραγική μάνα, πριν χαθεί για πάντα στα νερά της Μεσογείου, εμπιστεύθηκε το κοριτσάκι στα χέρια της 19χρονης Dooa Al Zamel από τη Συρία η οποία είχε πέσει στη θάλασσα με σωσίβιο.
Με τον θάνατο να τις "πολιορκεί", η 19χρονη και το παιδί βρέθηκαν να παλεύουν με τα κύματα, τη δίψα και τον τρόμο για τέσσερις ημέρες και τρεις νύχτες μέχρι που διασώθηκαν από παραπλέοντα εμπορικά πλοία.
Με Super Puma της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκαν στα Χανιά σε άσχημη κατάσταση.
Σήμερα το παιδί έχει αποθεραπευθεί πλήρως. Απολαμβάνει τα χάδια και τη ζεστασιά των ανθρώπων του νοσοκομείου οι οποίοι από την πρώτη στιγμή το αγκάλιασαν με αγάπη, προσευχόμενοι για τη ζωή του.
Έθνος
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.