ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ετοιμάζουν χτύπημα οι τρομοκράτες ίσως και κατά πολιτικού προσώπου!

Οι τελευταίες απανωτές επιθέσεις σε διμοιρίες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, το ξύλινο ομοίωμα εκρηκτικού μηχανισμού αλλά και οι “τσιλιαδόροι” που κατέγραφαν χρόνους αντίδρασης και τα δρομολόγια των αστυνομικών ενισχύσεων, σήμαναν κόκκινο συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ, για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Το επιτελείο τις ΕΛ.ΑΣ το τελευταίο διάστημα και έπειτα από συνδυασμό ερευνών παρακολουθήσεων αλλά και γεγονότων κατέληξε στο συμπέρασμα για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα μεγάλο με στόχο αστυνομικό ή ακόμα και πολιτικό πρόσωπο ή γραφεία μεγάλου πολιτικού κόμματος.

Στις έρευνες ενεπλάκη και ο υπέρ κοριός τις Αντιτρομοκρατικής “ακούγοντας” με τα ηλεκτρονικά του “αυτιά” συνομιλίες υπόπτων, οι οποίες μάλιστα ήταν κωδικοποιημένες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί το τελευταίο διάστημα άρχισαν να παρατηρούν περίεργες κινήσεις στα Εξάρχεια και την γύρω περιοχή, έπειτα από επιθέσεις που δέχονταν διμοιρίες των ΜΑΤ που σταθμεύουν περιφερειακά τις πλατείας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις αγνώστων σε αστυνομικούς των ΜΑΤ με βόμβες μολότοφ είχαν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ παράλληλα όταν έσπευδαν δυνάμεις προς ενισχύση της διμοιρίας που δέχονταν την επίθεση, παρατηρούσαν πως σε καίρια σημεία βρίσκονταν ύποπτα άτομα τα οποία κατέγραφαν τις κινήσεις τους, τα δρομολόγια, αλλά και το χρόνο αντίδρασης.

Αποκορύφωμα ήταν η επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα η διμοιρία κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χ. Τρικούπη, όπου η ομάδα των αγνώστων έριξε εναντίων των αστυνομικών ένα ακριβές ξύλινο ομοίωμα εκρηκτικού μηχανισμού, περιμένοντας μάλιστα να δουν το τρόπο αντίδρασης των ένστολων και κυρίως εάν θα τραβήξουν όπλο.

Από την πρώτη στιγμή που οι αστυνομικοί αντελήφθησαν πως όλες αυτές οι επιθέσεις ουσιαστικά είναι μια “πρόβα τζενεράλε” προκειμένου να χρονομετρηθεί η αντίδραση των αστυνομικών και να καταγραφούν τα δρομολόγια των ενισχύσεων, ξεκίνησε η εξειδικευμένη έρευνα τόσο της Αντιτρομοκρατικής όσο και των ειδικών Υπηρεσιών της Ασφάλειας.

Από αυτές τις έρευνες διαπιστώθηκε πως τα άτομα που δεν έπαιρναν μέρος στην επίθεση, αλλά είχαν το ρόλο του καταγραφέα του χρόνου αντίδρασης των αστυνομικών αλλά και των δρομολογίων που ακολουθούσαν, στη συνέχεια συναντιούνται όλα στο ίδιο σημείο.

Το σημείο αυτό είναι ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου φαίνεται πως εκεί αντήλλασσαν απόψεις και εξέταζαν τα δεδομένα που είχαν συλλέξει.

Ο συνδυασμός των επιθέσεων, των ανθρώπων που κατέγραφαν το χρόνο και την αντίδραση των αστυνομικών, οι κοινές τους συναντήσεις και τέλος οι συνομιλίες με κωδικούς που έπιασε ο υπέρ κοριός τις Αντιτρομοκρατικής, οδήγησαν το επιτελείο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης στο συμπέρασμα πως προετοιμάζεται με τρόπο μεθοδικό, μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο αστυνομικό ή ακόμα και πολιτικό πρόσωπο ή γραφείο μεγάλου πολιτικού κόμματος.

Για το λόγο αυτό το τελευταίο διάστημα λαμβάνονται αυξημένα αστυνομικά μέτρα φύλαξης στόχων, ενώ έχει ενισχυθεί η παρουσία των αστυνομικών πέριξ των Εξαρχείων.

Παράλληλα έχει δοθεί η εντολή στους περιπολούντες στην Αττική αστυνομικούς να έχουν αυξημένη επαγρύπνηση και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, ακόμα και στο πιο μικρο περιστατικό.
 

πηγή newsit.gr 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.