ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Καναδάς: Αυξάνονται τα παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, παρά τις εξαγγελίες τις κυβέρνησης

Καναδάς: Αυξάνονται τα παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, παρά τις εξαγγελίες τις κυβέρνησης
Ένα στα επτά παιδιά του Καναδά είναι μέλος οικογένειας με εισόδημα, κάτω από το όριο της φτώχειας... Η κυβέρνηση του Καναδά είχε δεσμευτεί πριν από 24 χρόνια ότι δεν θα επέτρεπε να διαβιούν παιδιά σε συνθήκες ένδειας.
Ο αριθμός τους σήμερα υπολογίζεται πως ανέρχεται σε 967.000. Τα περισσότερα από τα παιδιά αυτά ζουν στο Οντάριο (371.000). Το 38,2% των μητέρων , εξάλλου, που έχουν μονογονεϊκές οικογένειες ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας στο Οντάριο.

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία αφορούν το 2011 όταν ο αριθμός των παιδιών κάτω από το όριο της φτώχειας μάλιστα έχει μειωθεί κατά τι σε σχέση με το 2010, όταν είχαν καταμετρηθεί 979.000 παιδιά.

Ο αριθμός των παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας είναι πολύ υψηλότερος από το 1989, όταν το καναδικό κοινοβούλιο είχε εγκρίνει ομόφωνα ένα ψήφισμα που προέβλεπε ότι θα τερματιζόταν η φτώχεια των παιδιών μέχρι τη νέα χιλιετηρίδα. Τότε είχαν καταμετρηθεί912.000 παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας.

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ανηλίκων καλούν την κυβέρνηση του Καναδά να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο της αυξανόμενης φτώχειας των παιδιών του Καναδά, λαμβάνοντας νέα μέτρα.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.