ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συγκέντρωση ενστόλων σήμερα το απόγευμα στη ΔΕΘ

Συγκέντρωση ενστόλων σήμερα το απόγευμα στη ΔΕΘ
Ένστολη διαμαρτυρία προγραμματίζουν για σήμερα το απόγευμα τα Σώματα Ασφαλείας, ενώ οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών τους δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης «εάν συνεχιστεί η απαξιωτική πολιτική σε…

Το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτουν περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, «αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών και επιστροφή των αναδρομικών - κατ' εφαρμογήν της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας» καθώς και την ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας. «Με λόγια καρδιάς απευθυνόμαστε στους πολίτες, δίνοντάς τους το μήνυμα ότι δεν θα τους αφήσουμε ποτέ ακάλυπτους. Θα αφήσουμε ακάλυπτους μόνο αυτούς που συμπεριφέρονται απαξιωτικά στα Σώματα Ασφαλείας, που γράφουν στα 'παλιά τους τα παπούτσια' αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, οδηγούν τους θεσμούς στην κατρακύλα, στην οποία θα συμπαρασυρθούν και οι δικοί τους πολιτικοί χώροι. Η πορεία τους θα είναι κατακόρυφα πτωτική» ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος. «Μπορεί -πρόσθεσε- κάποιος να ψηφίσει ξανά αυτούς που τους γράφουν στα 'παλιά τους τα παπούτσια' και τους κοροϊδεύουν; Όχι».
Απαντώντας σε ερώτηση εάν η απειλή του «μαύρου» συνιστά «εκβιασμό», ο Χρ. Φωτόπουλος τόνισε: «Δεν εκβιάζουμε κανέναν», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί να αναζητήσουν κι άλλους τρόπους διαμαρτυρίας, όπως η αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά τους. Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να κάνει πράξη από το βήμα της 79ης ΔΕΘ τις δεσμεύσεις και το ενδιαφέρον του για τους ένστολους. Αναφερόμενος, τέλος, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον κάλεσε να είναι ξεκάθαρος απέναντι στους ένστολους.
Την κυβερνητική πολιτική απέναντι στα Σώματα Ασφαλείας κατήγγειλε με τη σειρά του κι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεως Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Γιώργος Δριβάκος. Μίλησε για μειώσεις θέσεων στο Σώμα σε μία χρονική συγκυρία που -όπως σημείωσε- το Λιμενικό έχει να επιδείξει τεράστιες επιτυχίες και έργο στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης και το οργανωμένο έγκλημα. Στις περικοπές που υφίσταται τα τελευταία χρόνια ο προϋπολογισμός της Πυροσβεστικής και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Κάκαλος.
Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, από τα 1.800 οχήματα που διαθέτει το Σώμα, τα 1.250 είναι ηλικίας από 10-30 ετών και παρουσιάζουν πολλά προβλήματα. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος των πυροσβεστών και να κατανοήσει το δύσκολο έργο τους. «Δεν είμαστε δεδομένοι κανενός. Εάν δεν διορθώσει τις αδικίες εμείς θα είμαστε στους δρόμους» σημείωσε.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.