ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Νέος πόλεμος για τις Κυριακές - Αιχμές Δένδια κατά της Δικαιοσύνης

Νέος πόλεμος για τις Κυριακές - Αιχμές Δένδια κατά της Δικαιοσύνης
Αναζωπυρώνεται ο "πόλεμος" για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές μετά το προσωρινό μπλόκο του Συμβουλίου της Επικρατείας, με το κυβερνητικό επιτελείο να...
προβληματίζεται από την απόφαση αυτή. Τώρα αναμένει της απόφαση της Ολομέλειας, με την σχετική συζήτηση να είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Νοεμβρίου.

Αιχμές άφησε πάντως ο Νίκος Δένδιας για την απόφαση αυτή αλλά και για την γενικότερη στάση της δικαιοσύνης σε θέματα μεταρρυθμίσεων. "Πρέπει να σας πως ότι δεν την άκουσα καθόλου ευχάριστα. Υπάρχει μια παρέμβαση της δικαιοσύνης στον τρόπο που η κυβέρνηση προσπαθεί να νομοθετήσει και να κανονίσει την πορεία της ελληνική οικονομίας" είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης στο ραδιόφωνο του Άλφα.

Την ίδια ώρα δικαιωμένοι αισθάνονται οι εκπρόσωποι των εμποροϋπαλλήλων και των εμπόρων που είχαν καταθέσει την προσφυγή στο ΣτΕ. "Από την αρχή υποστηρίξαμε ότι ώρες λειτουργίας υπάρχουν αρκετές, χρήματα δεν υπάρχουν στη διάθεση των καταναλωτών" αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΕΕ. Όμως υπάρχουν ορισμένοι έμποροι, ειδικά σε τουριστικά σημεία, που θεωρούν ότι πρέπει να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές.

Πάντως ευθύνες στην κυβέρνηση για την απόφαση, επέρριψαν οι εκπρόσωποι των λιανεμπορικών αλυσίδων, οι οποίοι κατηγόρησαν το υπουργείο Ανάπτυξης ότι δεν παρουσίασε επιχειρήματα υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς η ίδια η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ αναφέρει στο σκεπτικό της απόφασης ότι η διοίκηση δεν προσκόμισε στοιχεία που να θεμελιώσουν την προσδοκία θετικών αποτελεσμάτων από την εφαρμογή του μέτρου.

"Αν προσφύγει κάποιος να κλείνουν τις Κυριακές λόγω ηθικής βλάβης, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, ανθοπωλεία, φαντάζομαι θα κλείσουν και αυτά" αναφέρει ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι "η κατάργηση της Κυριακής – αργίας στα καταστήματα, τους μόνους που ωφελεί είναι οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, ενώ ζημιώνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στο εμπόριο", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Δημ. Στρατούλης.

Πηγή
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.