ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Έλληνες έτοιμοι για όλα προκειμένου να βρουν δουλειά: Διατεθειμένοι να μεταναστεύσουν ή να δεχτούν τη μαύρη εργασία

Έλληνες έτοιμοι για όλα προκειμένου να βρουν δουλειά: Διατεθειμένοι να μεταναστεύσουν ή να δεχτούν τη μαύρη εργασία
Η πενταετής οικονομική κρίση, όπως προκύπτει από μεγάλη έρευνα της Κάπα Research, έχει επιδράσει καταλυτικά στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μετά το πρώτο σοκ και την οργισμένη αντίδραση φαίνεται να ακολούθησε μια εξελικτική διαδικασία προσαρμογής, η οποία βαθμιαία οδήγησε σε αναθεωρήσεις αντιλήψεων και στερεοτύπων, διαμορφώνοντας εντέλει νέες συνειδήσεις για την οικονομία, το κράτος, την κατανάλωση, τις επενδύσεις και συνολικά τη θέση της χώρας στον κόσμο.
Χωρίς αμφιβολία, όπως δείχνει η έρευνα της Κάπα Research, η κρίση άλλαξε τους Έλληνες, οι οποίοι πλέον είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να δουλέψουν.
Παράλληλα, προκύπτει υποχώρηση της απαισιοδοξίας. Πέρυσι μόλις το 7,6% ανέμενε βελτίωση στα οικονομικά τους ενώ φέτος το 15%. Αντίστοιχα, πέρυσι το 76,4% ανέμενε χειροτέρευση των οικονομικών τους, ενώ φέτος το 49,6%.
Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας βελτιώνεται, χειροτερεύει ή παραμένει περίπου ίδια σε σχέση με πέρυσι το 40,5% απαντά «χειροτερεύει», το 34,1% «παραμένει ίδια», ενώ το 25,1% «βελτιώνεται».
Παράλληλα, οι Έλληνες απέκτησαν σταδιακά πιο ώριμη καταναλωτική συνείδηση. Το 91,2% παραδέχεται ότι αγοράζει πλέον πιο οικονομικά προϊόντα, το 82,3% αγοράζει τα απολύτως απαραίτητα, και το 71,75 επιλέγει ελληνικά αντί για εισαγόμενα προϊόντα.
Μεταξύ άλλων, με την ανεργία να καταγράφεται ως το πρώτο πρόβλημα των Ελλήνων αλλάζουν και τις αντιλήψεις τους για την εργασία. Γίνονται πιο ευέλικτοι και είναι έτοιμοι περισσότερο από ποτέ να αλλάξουν τομέα απασχόλησης. Ειδικότερα, το 59,6% δηλώνει πως θα άλλαζε τομέα απασχόλησης ώστε να βρει δουλειά, ενώ 4 στους 10 (44,1%), λένε πως θα δέχονταν «μερική απασχόληση». Μάλιστα, το 41,9% των Ελλήνων, θα δέχονταν τη «μαύρη εργασία», ενώ ένα μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 38,2%, δηλώνει ότι θα μετανάστευε σε άλλη χώρα για να βρει δουλειά.
Για το 79,1% των πολιτών, βασική προτεραιότητα για τη χώρα, είναι «η δημιουργία θέσεων εργασίας», ενώ ένα 19,7% δηλώνει «η μείωση των δημόσιων ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους».
Επίσης, το 80,2% θεωρεί πως η επιβαλλόμενη φορολογία είναι άδικη, και ότι η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης είναι αδικαιολόγητος φόρος, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ το ποσοστό αγγίζει το 66%, και το 75,5% για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Ωστόσο, ένα 93,6% πιστεύει πως οι φόροι στα κέρδη των επιχειρήσεων είναι δικαιολογημένοι, σε αντίθεση με το τέλος για τη ΝΕΡΙΤ που θεωρείται αδικαιολόγητο από το 82,6%.
Τέλος, όσον αφορά τις κοινωνικο-επαγγελματικές ομάδες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια θεωρούν πως είναι οι αγρότες (73,8%), οι επιχειρηματίες (72%) και οι νέοι επιστήμονες (64,1%).
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.