ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΕ, τα τοκοχρεολύσια δεν αφορούν δανειολήπτη λαό, αλλά ληστές κυβερνήτες

Αν μιλάς για παρακάλια ελάφρυνσης του «χρέους» μόνο λόγω αδυναμίας καταβολής των υπέρβαρων τοκοχρεωλυσίων, σαφώς και γνωρίζεις, ότι…
νομιμοποιείς ένα παρανόμως δημιουργηθέν χρέος, με συμπαιγνίες ληστών κυβερνητών και ληστών δανειστών (τραπεζών).
  — Σαφώς και γνωρίζεις Πάνο Καμμένε, ότι οι δανειστές παράδιδαν χρήματα σε κλέφτες που θησαύρισαν στη διάρκεια του πολιτικού τους βίου, και γνωρίζουν αυτοί οι δανειστές-κλέφτες, ότι τα λεφτά που έδιναν στους κλέφτες υποτακτικούς τους πολιτικούς, δεν πήγαιναν στο Ελληνικό Δημόσιο Ταμείο, το οποίο παράνομα εμφανίζουν χρεομένο, αλλά τρώγονταν ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ, μεταξύ συμμοριών δανειστών και συμμοριών πολιτικών που κυβερνούσαν και κυβερνούν.
  — ΝΑΙ ΜΕΝ ΣΩΣΤΑ αποκαλείς τον Παπανδρέου εγκληματία και απατεώνα, αλλά το κάνεις ακίνδυνα αφηρημένα και το χειρότερο, αποφεύγεις να πειράξεις τον απατεώνα εγκληματία Σημίτη και αρέσκεσαι να πλέκεις εγκώμια ή να εμφανίζεις ως θύμα, τον εξ ίσου εγκληματία και απατεώνα Κωστάκη Καραμανλή. Γνωρίζεις πολύ καλά Πάνο Καμμένε, ότι με τη συναίνεση των «δανειστών» φαγώθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ από τους πολιτικούς της τελευταίας εικοσαετίας και ΣΙΓΟΥΡΑ γνωρίζεις, ότι αυτά τα χιλιοφαγωμένα, δεν συμφαγώθηκαν από εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΩΝ σαν και μένα, ούτε και σας ψηφίσαμε ποτέ, όλους εσάς τους πολιτικούς, για να τρώτε τα δάνεια και να τα παραγράφετε, ασχολούμενοι φιλολογικά με το ύψος των τοκοχρεολυσίων χωρίς καμία συνέπεια για τους κλέφτες πολιτικούς και τους κλέφτες «δανειστές.»
  — Γνωρίζεις Πάνο Καμμένε, ότι πρόκειται για διεθνές ποινικό έγκλημα για το οποίο πρέπει να επιληφθεί Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Κανένας λαός δεν μπορεί να καταδικάζεται αιώνια με κλεμμένα και ουδείς να ασχολείται με τους κλέφτες πολιτικούς και «δανειστές.» Αν ήταν νόμιμα τα «δάνεια» δεν θα έμεναν  ΑΓΡΑΦΑ ακόμα και μέχρι σήμερα αρκετά, από τα βιβλία του κράτους και της Τράπεζας της Ελλάδας. Αν ήταν νόμιμα και όσα «δάνεια» αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, δεν θα νομιμοποιούνταν σε συνθήκες ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ με κοινοβουλευτικό μανδύα.–
  — ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΧΥΤΑΤΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΥΓΚΛΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΤΟΥ…. ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτά τα ολίγα, τα θεώρησα απαραίτητα, για να προλογήσω τη ΒΙΑΣΤΙΚΗ συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στον Χατζηνικολάου, στον οποίο ΕΙΠΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
  === ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ REAL FM ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, καλημέρα σας.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα κύριε Χατζηνικολάου.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα ξεκινήσω, ζητώντας να σχολιάσετε τη χθεσινή και προχθεσινή εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και κυρίως θέλω να ακούσω, επειδή πολλοί θεωρούν ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένας πιθανός μελλοντικός κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, πώς ακούσατε τη συνολική κυβερνητική του πρόταση;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα αρχίσω από κάποια πράγματα τα οποία χάρηκα που άκουσα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιστεύω ότι μας άκουσε στην ομιλία και στην παρουσίαση που κάναμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για το πρόγραμμά μας μέσα στην εβδομάδα, την Τετάρτη και την Πέμπτη, που ήμασταν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Θεωρώ δηλαδή ότι υπάρχουν θέματα στα οποία μπορούμε να βρούμε κάποιους κοινούς δρόμους. Το ένα από αυτά είναι οι μηχανισμοί για να μπορέσει να πάρει μπροστά το κράτος. Η αναφορά του στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων ήταν μία σοβαρή αποδοχή της πρότασης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όπως επίσης και η αποδοχή πλέον από τον ΣΥΡΙΖΑ-κάτι που δεν υπήρχε στο παρελθόν-για τη χαμηλή φορολόγηση.
Γίνεται δηλαδή, πλέον κατανοητό ότι έχουμε φθάσει σε ένα διέξοδο με τη σκληρή φορολόγηση και με την πολιτική της σκληρής λιτότητας την οποία επιβάλει η κ. Μέρκελ, με τη μείωση των μισθών και των συντάξεων. Το αδιέξοδο αυτό θα φανεί τις επόμενες μέρες. Έχουμε το crash test των τραπεζών, το οποίο θα δούμε τι αποτελέσματα θα βγάλει. Περιμένουμε απάντηση από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, αλλά και από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος σε σχέση με το δανεισμό για τον οποίο δεν είπαν απολύτως τίποτα, δηλαδή ποιοι έχουν δανείσει την Ελλάδα, με τι ποσά, πώς προκύπτουν τα τοκοχρεολύσια κάθε χρόνο; Και βεβαίως το θέμα των 22 δισεκατομμυρίων ευρώ της έκθεσης Προβόπουλου τα οποία δεν είναι καταγεγραμμένα σε κανέναν ισολογισμό της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το δεύτερο θέμα, που άκουσα με προσοχή τον κ. Τσίπρα, είναι οι αναφορές τις οποίες έκανε για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Είναι πλέον σαφές, ότι το χρέος των 340 δισεκατομμυρίων και οι καταβολές οι οποίες έχουν συμφωνηθεί από την κυβέρνηση για την περίοδο 2013-2030 που φτάνουν τα 340,8 δισεκατομμύρια ευρώ, δεν μπορούν να πληρωθούν. Είναι τοκοχρεολύσια και υπάρχουν χρονιές που οι δόσεις τους ξεπερνούν το 18% του σημερινού ΑΕΠ. Το 2021 οι δόσεις για τα τοκοχρεολύσια είναι 18 δις, το 2022, 33 δις, το 2023, 28,7 δις. Αυτά τα 80 δις ευρώ, για τρία χρόνια, δεν μπορούν να πληρωθούν. Είναι αδύνατο να μιλάμε για οποιαδήποτε λύση πλην της λύσης της διαγραφής, από όλους, μέρους του χρέους.
Από εκεί και πέρα, δεν άκουσα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που εμείς αναφέρουμε ως «κόκκινες γραμμές», για τα εθνικά θέματα, για το όνομα της Μακεδονίας, θέματα που έχουν να κάνουν με το νέο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επομένως, καταλαβαίνω κ. Πρόεδρε, ότι στο οικονομικό κομμάτι των εξαγγελιών μάλλον είστε σύμφωνος, αλλά τονίζετε την απουσία θέσεων και τοποθετήσεων για τα εθνικά θέματα.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σε ορισμένες προτάσεις οι οποίες είναι και στο πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ οφείλω να πω ότι έχουμε σύμπτωση απόψεων. Από εκεί και πέρα…
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Υπάρχει κάτι στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτά που ακούσατε χθες, που να το θεωρείτε ανέφικτο ή που να διαφωνείτε;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς, κ. Χατζηνικολάου, θεωρούμε ότι ο δρόμος της διαπραγμάτευσης με την έννοια που την περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει, αν δεν συγκρουστείς. Χρειάζεται σύγκρουση και χρειάζεται να κινητοποιηθούν εκείνες οι δυνάμεις οι οποίες μιλούν ξεκάθαρα για τη μη βιωσιμότητα του χρέους, όπως είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Ευρωζώνη από την επιβολή της πολιτικής Μέρκελ, ένα πρόβλημα το οποίο πλέον δεν είναι μόνο ελληνικό και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ” όλα. Βλέπουμε τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας να παραιτείται από το κυβερνητικό σχήμα, αρνούμενος να ακολουθήσει την πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επομένως, αν διαφωνείτε στον τρόπο με τον οποίο ετοιμάζονται να διαπραγματευτούν για το χρέος αυτή είναι μια κεντρική διαφωνία.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Υπάρχει διαφωνία σε αυτό, αλλά δεν άκουσα κιόλας την ακριβή περιγραφή, γιατί εδώ έχουμε κάποια δεδομένα που δεν αλλάζουν. Την 1η Νοεμβρίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει να το ξέρουν οι πολίτες, καταργείται το βέτο. Δηλαδή η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει αυτό που έκανε μέχρι σήμερα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου κυρίως για τα εθνικά της θέματα μπορούσε να ασκήσει βέτο, όπως και οποιαδήποτε άλλη χώρα. Εδώ πλέον έχουμε την αρχή της πλειοψηφίας. Η αλλαγή αυτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καθοριστική και για τα εθνικά μας θέματα, αλλά και για τα θέματα της οικονομικής πολιτικής. Το δεύτερο είναι η ενοποίηση των τραπεζών. Δεν άκουσα τον κ. Τσίπρα να μιλάει για αυτή την περίφημη ενοποίηση των τραπεζών. Και για να καταλάβουν και οι πολίτες τι λέμε, υπάρχει ο έλεγχος των ελληνικών τραπεζών από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, έχει μιλήσει πολλές φορές για την αξιοποίηση των κρατικών συμμετοχών στις τράπεζες, ώστε να περάσουν υπό δημόσιο έλεγχο.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι, αλλά το πρόβλημα είναι κ. Χατζηνικολάου ότι αυτή τη στιγμή αλλάζουν τα πάντα στην Ευρώπη και αν δεν προλάβουμε να αρνηθούμε την τραπεζική ενοποίηση, οι ελληνικές τράπεζες, ιδίως οι συστημικές, θα ελέγχονται από δύο ανεξάρτητες αρχές. Αυτές που δημιουργούνται πλέον στη Ευρωζώνη δίπλα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και για να το πούμε απλά, δεν θα έχει το κουμάντο η Τράπεζα της Ελλάδος.
Δηλαδή, εδώ, με απλά ελληνικά, φορτώσαμε 320 δις των τραπεζών σε δημόσιο χρέος, δηλαδή στους πολίτες και οι τράπεζες οι οποίες οφείλουν αυτά τα χρήματα-γιατί ανακεφαλαιοποιήθηκαν ουσιαστικά από τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, που ανέλαβαν το χρέος στο κεφάλι τους-φεύγουν από την Τράπεζα της Ελλάδος και εντάσσονται σε αυτό το σύστημα που πάει να κάνει η Ευρωζώνη με την ενοποίηση των τραπεζών.
Εμείς αρνούμαστε την ενοποίηση των τραπεζών και θεωρούμε ότι είναι κομβικό σημείο. Υπάρχουν 111 δις στα υπόγεια της Τράπεζας Ελλάδος σε αποθέματα χρυσού ή σε άλλες τράπεζες του εξωτερικού που είναι στην ιδιοκτησία της Τράπεζας Ελλάδος. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι αυτά τα 111 δις θα φύγουν από τα υπόγεια της Τράπεζας της Ελλάδος;
Το θέμα της πολιτικής, όσον αφορά για παράδειγμα τις συντάξεις, θεωρώ ότι αυτό που ζητήσαμε να απαντήσει η κυβέρνηση και δεν απάντησε είναι καθοριστικό. Δηλαδή, τι αποδείξαμε; Αποδείξαμε ότι η μέση σύνταξη την οποία ανέφερε και ο κ. Σαμαράς στην προχθεσινή του συνέντευξη στη «Real News» δεν είναι η μέση σύνταξη που παίρνουν οι συνταξιούχοι, αλλά είναι η μέση σύνταξη που εκταμιεύουν τα ταμεία.
Για να γίνω ποιο σαφής, λέει ο κ. Σαμαράς ότι η μέση σύνταξη είναι 935 ευρώ. υπολογίζεται 935 ευρώ για τη σύνταξη που φεύγει από το ταμείο, αλλά καταλήγει 650 ευρώ στα χέρια του συνταξιούχου. Και πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα; Αυτά τα χρήματα, παρανόμως και χωρίς να υπάρχει καμία αδειοδότηση από το συνταξιούχο ή το ταμείο, πηγαίνουν για να αποπληρωθεί το χρέος. Ποιο χρέος; Το τραπεζικό χρέος για τις τράπεζες που φεύγουν από τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή από ελληνικά χέρια και πάνε μαζί με τα αποθεματικά της Τράπεζας της Ελλάδος στους δύο ανεξάρτητους οργανισμούς. Αυτά τα δύο θέματα είναι πολύ σοβαρά και θα πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας θέσω και ένα ερώτημα για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, γύρω από την οποία υπάρχει μεγάλο ντιμπέιτ ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να σας ρωτήσω αν θα ψηφίζατε πρόεδρο, προερχόμενο από την κεντροδεξιά. Παράδειγμα λέω, βέβαια ο ίδιος δηλώνει ότι δεν θέλει να είναι υποψήφιος, αν θα ψηφίζατε για παράδειγμα, σε αυτή τη Βουλή, πρόεδρο τον Καραμανλή;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου οποιαδήποτε συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα γίνει μετά τη διεξαγωγή εκλογών.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επομένως, λέτε όποιο και αν είναι το όνομα του υποψηφίου;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εδώ λοιπόν δεν τίθεται θέμα να υποστηρίξουμε.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όποιο και αν είναι το όνομα του υποψηφίου; Ακόμα και ο Καραμανλής;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όποιο και αν είναι το όνομα του υποψηφίου, δεν πρόκειται να συναινέσουμε πριν από τις εκλογές. Μετά από τις εκλογές πολύ ευχαρίστως να τα βάλουμε κάτω τα πράγματα και να κάνουμε και προτάσεις. Όσον αφορά τώρα τον πρώην πρωθυπουργό, που ξέρετε εγώ είμαι ένας άνθρωπος που υπηρέτησα στην κυβέρνησή του και υπερασπίζομαι το κυβερνητικό του έργο. Υπερασπίζομαι το κυβερνητικό του έργο στηρίζοντας για παράδειγμα ότι η αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων έγινε από τον Γεωργίου και τον Παπανδρέου και δεν ακολουθώ τη γραμμή Σαμαρά που αδειάζει τον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι αυτός ακολουθεί την γραμμή Στουρνάρα δηλαδή Παπανδρέου – Γεωργίου.

Είμαι από εκείνους που μίλησαν για το Βατοπέδι. Υπήρξαν δύο δικαστικές αποφάσεις και ουσιαστικά η μονή Βατοπεδίου για αυτά τα οποία «στήθηκαν» για να ρίξουν την κυβέρνηση Καραμανλή κανείς δεν πήγε να ζητήσει συγγνώμη. Βλέπουμε τώρα να χρησιμοποιούν τον Καραμανλή ως πρόταση, ενώ εκείνος δεν έχει αποδεχθεί καν για την Προεδρία της Δημοκρατίας, για να δουν αν θα υπάρχει περίπτωση να πάρουν παράταση.

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αποτελεί πρόβλημα για τον τόπο. Η συνέχιση της πολιτικής βαριάς φορολογίας, της δήμευσης των σπιτιών των Ελλήνων, της επιβολής φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ. Χαίρομαι που είδα σήμερα απόφαση στην Θεσσαλονίκη που κρίνει αντισυνταγματικό τον ΕΝΦΙΑ. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν καταθέσει ένα κείμενο το οποίο μπορεί να το δουν οι πολίτες στην ιστοσελίδα μας και τους καλούμε να προσβάλουν την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, γιατί είναι ένας νόμος αντισυνταγματικός, ένας νόμος κεφαλικός, ένας νόμος που δεν προβλέπεται ούτε από τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες. Είναι ένας φόρος αντίστοιχος της φορολογίας που έβαζαν οι Τούρκοι στους Έλληνες όταν κατείχαν την Ελλάδα επί 400 χρόνια. Έχουμε το παράδειγμα Αθηναίου δικηγόρου που προσέφυγε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο οποίος λέει «εγώ έχω εισοδήματα 19.000 ευρώ, 13.800 είναι η εφορία που μου έρχεται και εγώ πρέπει να ζήσω με 3.000 ευρώ». Έτσι ζουν οι περισσότεροι Έλληνες. Να σας πω ότι οι περισσότεροι που κατέχουμε ακίνητα, αυτή την στιγμή έχουμε φτάσει σε σημείο μαζί με τον ΦΑΠ τον περίφημο, τις τρείς δόσεις, η εφορία που θα πρέπει να πληρωθεί αυτό τον χρόνο να είναι μεγαλύτερη από τα εισοδήματά μας. Πρέπει λοιπόν, να προστατευτεί η ιδιοκτησία του Έλληνα, διότι τα hedge funds, όπως επίσης και τα «κόκκινα» δάνεια που έχουν πουληθεί στο εξωτερικό, δίνουν την εξουσία να εφαρμοσθεί το αγγλικό δίκαιο σε δημεύσεις περιουσιών και σπιτιών των Ελλήνων
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τελευταίο ερώτημα, έρχεται εδώ από τον ακροατή, τον Γιάννη Ζευγώλη, λέει, εάν ο κ. Σαμαράς δεχθεί τις θέσεις σας για τα εθνικά θέματα και σας δώσει και αρμοδιότητες για να μπείτε στην κυβέρνηση και να επανέλθετε στην Νέα Δημοκρατία τι θα πράξετε;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν θα γυρίσω, διότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έχουν βάλει προσωπική υπογραφή. Η Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά είναι μια Πολιτική Άνοιξη με προσωπικό ΛΑΟΣ άνευ Καρατζαφέρη η οποία το μόνο που κάνει αυτή την στιγμή είναι να προστατεύει τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και ιδίως τις εγκληματικές πολιτικές του Γεωργίου Παπανδρέου, αλλά και σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται και ο κ. Βενιζέλος. Εγώ δεν πρόκειται προσωπικά με αντάλλαγμα καμία θέση και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να δώσουμε άφεση αμαρτιών είτε στον Παπανδρέου που έβαλε την χώρα σε αυτή την κατάσταση είτε σε αυτούς που τη συνεχίζουν συμπεριλαμβανόμενου και του κ. Σαμαρά.
Ένα και ένα κάνουν δύο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Να είμαι απόλυτος. Τέτοιου είδους προσφορές έχουμε δεχθεί και εμμέσως και αμέσως. Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η Ελλάδα με φορολογία που δεν μπορεί να πληρωθεί από τον ελληνικό λαό, με μισθούς και συντάξεις που δεν αντέχει να ζήσει ο Έλληνας και με μια πολιτική την οποία οι ίδιοι οι εμπνευστές της την αναφέρουν ως καταστροφική. Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κάνει σαφείς τις θέσεις που έχει για την αυριανή μέρα. Εμείς, είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε, να συζητήσουμε, αλλά εδώ θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τα πράγματα στην Ευρώπη πηγαίνουν τόσο γρήγορα και αλλάζει τόσο γρήγορα η Ευρώπη, που δεν θα έχουμε πολλές δυνατότητες για λύσεις εάν δεν εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό ποια είναι η επόμενη μέρα. Εμείς θα το κάνουμε ξεκάθαρα.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σας ευχαριστώ πολύ.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ σας ευχαριστώ.
[tsoutsouneros.arvanitis.eu]
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.