ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κρατούσε ομήρους τρία παιδιά απο την Συρία! [video]

Κρατούσε ομήρους τρία παιδιά απο την Συρία! [video]
Πολιτικές και εθνικές διαστάσεις έχει πάρει στο Λίβανο, η δημοσιοποίηση βίντεο... όπου άνδρας φέροντας χαντζάρα απειλεί σε υπόγειο φούρνο 3 παιδιά κάτω των 8 ετών να τα αποκεφαλίσει και να τους κόψει τα χέρια. 

Τα παιδιά κλαίνε γοερά, τρέμουν αό φόβο, ουρλιάζουν και βρίσκονται σε κατάσταση πανικού.


Ο άνδρας βιντεοσκοπεί το μαρτύριο που τους επιβάλει, χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό του, ενώ ακούγεται από το βάθος και το σαδιστικό γέλιο μιας γυναίκας. Δείτε το βίντεο παρακάτω.

                                      Κρατούσε ομήρους τρία παιδιά απο την Συρία! [video]

Ο δράστης με το αστραφτερό του μαχαίρι απειλεί τα μικρά παιδιά που έχει αιχμαλωτίσει:


Λοιπόν ποιόν από εσάς θα αποκεφαλίσουμε πρώτο;

Σε ποιόν θα κόψουμε πρώτο τα χέρια;

Σηκωθείτε όλοι επάνω!

Τα παιδιά σπρώχνουν και δείχνουν το ένα το άλλο, συνεχίζουν να κλαίνε και να ουρλιάζουν, ενώ ένα το πλησιάζει πιο κοντά για να προσφερθεί αυτοβούλως καθώς ο εγκληματίας τους λέει ότι θα τα προσφέρει θυσία (πιθανολογείται στο Ισλαμικό κράτος).

Ο άνδρας του λέει:


Α εσύ είσαι για το Ισλαμικό Κράτος.

Καθήστε πάλι κάτω.

Συνεχίζει τις απειλές διαιωνίζοντας το βασανισμό τους. Τα παιδιά φτάνουν σε σημείο να σπρώχνουν και να δείχνουν με το δάχτυλο το ένα το άλλο. Είναι κατατρομοκρατημένα.

                                     Κρατούσε ομήρους τρία παιδιά απο την Συρία! [video]

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά masrawy, annahar, lebanon debate, mtv , το περιστατικό είναι σοβαρό διότι απειλήθηκαν παιδιά συριακής καταγωγής -προσφυγόπουλα του πολέμου- με τον πιο ειδεχθή αλλά και χαρακτηριστικό τρόπο θανάτωσης των τρομοκρατών ισλαμιστών. Οι αρχές εκτιμούν ότι πιθανό κίνητρο του δράστη ήταν η δημιουργία ρήξης στις σχέσεις Λιβάνου και Συρίας και πρόκλησης των συρίων με την προοπτική να δημιουργηθούν επεισόδια με αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα διαταράξουν τις αγαστές σχέσεις των δυο λαών.

Οι αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο ψυχικής διαταραχής του δράστη. Δεν γνωστοποίησαν τις συνθήκες απελευθέρωσης των παιδιών. Αυτά τώρα βρίσκονται υπό ψυχιατρική παρακολούθηση σύμφωνα με τον γιατρό Fadi Yazigi o οποίος δήλωσε ότι θα χρειαστούν μακροχρόνια θεραπεία για την αντιμετώπιση του μετατραυματικού σοκ.

Δεν έγινε γνωστό πως και πότε ελευθερώθηκαν ακριβώς τα τρία αδερφάκια μεταξύ 8 και 4 ετών.
Dimpenews:Λιβανέζος ισλαμιστής απειλεί με αποκεφαλισμό προσφυγόπουλα της Συρίας







Ο δράστης του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα μόνο το μικρό όνομα -Μωάμεθ- και η χρονολογία γέννησης -1984-, είναι κάτοικος της κοινότητας Jitchit (12 000 κάτοικοι) της επαρχίας Ναμπαχιγιέτ, στο νότιο Λίβανο. Η περιοχή στεγάζει 700 σύριους πρόσφυγες του πολέμου. Ο δράστης γνώριζε καλά την οικογένεια γιατί ήταν γείτονάς τους και σύμφωνα με καταθέσεις είχε δώσει φαγητό στα παιδιά και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Εκμεταλλευόμενος την απουσία της μητέρας τους,-προφανώς τους παρακολουθούσε- τα έπιασε ομήρους και τα οδήγησε σε υπόγειους φούρνους.

Ο δήμαρχος της κοινότητας, καθηγητής Ibraim Kaouk δήλωσε ότι “προσκαλεί όλα τα λιβανέζικα μέσα να επισκεφθούν την περιοχή και να διαπιστώσουν την όμορφη συνύπαρξη των προσφύγων με τους κατοίκους”. Επίσης, καταδικάζοντας απερίφραστα το γεγονός, δήλωσε:


Αυτό που έγινε δεν αντικατοπτρίζει την ηθική των κατοίκων της πόλης μας . Δεν μπορεί ένας “νταής” της περιοχής που τον ξέρουν όλοι, να δυσφημίζει τη γενναιοδωρία μας.

Στο μεταξύ οι αρμόδιες δικαστικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τυχόν εξιχνίαση δικτύου που συμμετείχε ο δράστης και είχε πολιτικό στόχο τη δημιουργία περεταίρω εντάσεων στο ήδη επιβαρυμένο Λίβανο , λόγω των πρόσφατων αποκεφαλισμών των στρατιωτών του από το Ισλαμικό Κράτος.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.