ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κόκκινα χαλιά για την υποδοχή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου [video]

Κόκκινα χαλιά για την υποδοχή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου [video]
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης η πόλη της Ξάνθης στην Κεντρική Πλατεία...

Ήδη από νωρίς το μεσημέρι το κέντρο της πόλης είχε νεκρώσει για την τελετή υποδοχής που έλαβε χώρα λίγο πριν τις 7.00 το απόγευμα, με την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων να απαγορεύεται στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Ξάνθης.

Ο Πατριάρχης έφθασε οδικώς μέχρι τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και 28ης Οκτωβρίου όπου άγημα του Στρατού και οι επικεφαλής της Αστυνομίας τον υποδέχθηκαν ψέλνοντας τον εθνικό ύμνο. Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο της πόλης κατευθύνθηκε στη συνέχεια οδικώς προς την Κεντρική Πλατεία όπου είχε στηθεί ειδική εξέδρα για την τελετή που ακολούθησε, ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί χειροκροτώντας και επιχειρώντας να δουν από κοντά τον Πατριάρχη και να λάβουν την ευχή του.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ανέβηκε στο βήμα και κατά τη διάρκεια της προσφώνησης του καλωσόρισε τον Πατριάρχη στην πόλη, λέγοντας πως η πολυπολιτισμικότητα της περιοχής συμβάλει στην ομαλή συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων ενώ δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που ο Πατριάρχης αποφάσισε να επισκεφτεί την πόλη. Ακολούθως τον λόγο πήρε ο ίδιος ο Πατριάρχης στέλνοντας το δικό του μήνυμα ειρήνης και καλοτυχίας προς το συγκεντρωμένο πλήθος.

Στην τελετή υποδοχής του Πατριάρχη το παρών έδωσε και ο Μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου τον οποίο ασπάστηκε ο κ.κ. Βαρθολομαίος λίγο πριν ανέβει στην ειδική εξέδρα. Κατά μήκος της πλατείας είχε τοποθετηθεί κόκκινο χαλί προς τιμή του Πατριάρχη ενώ ιερείς της περιοχής σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα δεξιά και αριστερά του χαλιού. Ο κ. Δημαρχόπουλος προσέφερε στον κ.κ. Βαρθολομαίο ως δώρο έναν πίνακα με την πόλη της Ξάνθης, ενώ αμέσως μετά την τελετή υποδοχής ο Πατριάρχης μετέβη στον καθεδρικό ναό της Του Θεού Σοφίας. Λίγο πριν την αποχώρησή του από την Κεντρική Πλατεία συνομίλησε για λίγα λεπτά με τον πρώην Δήμαρχο της πόλης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη και τη σύζυγό του, ενώ πήρε στα χέρια του το εγγόνι της το οποίο και σήκωσε δυο φορές προς τον ουρανό.

1

2

3

4

5
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.