ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κύπρος: Στις 7 Οκτωβρίου η έναρξη ισχύος του νόμου για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα

Κύπρος: Στις 7 Οκτωβρίου η έναρξη ισχύος του νόμου για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα-1
Πρόταση νόμου με την οποία μετατίθεται η έναρξη ισχύος των κανονισμών για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα κρατικών αξιωματούχων από τις 3 Οκτωβρίου στις 7 Νοεμβρίου, ψήφισε...
η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Την πρόταση νόμου κατέθεσαν υπό τη μορφή του επείγοντος οι βουλευτές Νικόλας Παπαδόπουλος για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ, Πρόδρομος Προδρόμου για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ, Γιάννος Λαμάρης εκ μέρους της ομάδας του ΑΚΕΛ και Νίκος Κουτσού εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών. Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια ψήφισε πρόταση νόμου για μεταφορά της υποχρεωτικής έναρξης της ισχύος των κανονισμών που εκδίδονται δυνάμει του νόμου «περί παροχής ωφελημάτων σε καθορισμένους δικαιούχους του κρατικού τομέα και του ευρύτερου δημόσιου τομέα (όροι και διαδικασία) νόμου» από τις 3 Οκτωβρίου 2014 στις 7 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του βασικού νόμου, μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2014 πρέπει να τεθούν σε ισχύ κανονισμοί οι οποίοι θα ρυθμίζουν θέματα παραχώρησης και χρήσης υπηρεσιακών οχημάτων του κρατικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι σχετικοί κανονισμοί κατατέθηκαν στη Βουλή στις 12 Ιουνίου του 2014 και άρχισε η συζήτηση τους ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών. Από τη συζήτηση των κανονισμών, η Επιτροπή Οικονομικών έκρινε ότι λόγω της πολυπλοκότητας του θέματα και των πολλών πτυχών, οι οποίες χρήζουν εξέτασης κρίνεται αναγκαία η παροχή μεγαλύτερου χρονικού περιθωρίου συζήτησής τους από την κοινοβουλευτική επιτροπή, με στόχο τη βέλτιστη ρύθμιση του όλου ζητήματος. Η πρόταση νόμου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 40 ψήφους υπέρ και μία κατά του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη.

Πηγή
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.