ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δυόμιση εκατομμύρια νέοι οφειλέτες μέσα σε 8 μήνες!

Δυόμιση εκατομμύρια νέοι οφειλέτες μέσα σε 8 μήνες!
Αυξάνονται επικίνδυνα και πάλι μήνα με το μήνα οι φορολογούμενοι που μπαίνουν στα μαύρα κατάστιχα της εφορίας επειδή αφήνουν απλήρωτα χρέη προς το δημόσιο. Συνολικά άγγιξαν πλέον τα 2,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εσόδων.

Μετά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς που «δούλεψε» για πρώτη φορά η «πάγια ρύθμιση» για χρέη που δημιουργούνται προς το δημόσιο μετά την 1.1.2013, η ρύθμιση φαίνεται πως έχασε την δυναμική της και η είσπραξη φόρων έχει «στομώσει».

Ως αποτέλεσμα, ενώ από τον Ιανουάριο μέχρι Ιανουάριο έως τον Ιούνιο ο αριθμός των φορολογουμένων που «νέα χρέη» μειώθηκε μεν από 2.653.032 που ήταν στις 31/1 σε 2.256.449 στις 30/6, αλλά από εκεί και πέρα αυξάνεται μήνα με το μήνα: στις 31 Ιουλίου εκτινάχθηκαν σε 2.428.233 και στο τέλος Αυγούστου αυξήθηκαν ακόμη περισσότερα και έφτασαν στους 2.451.909.

Μόνο τα νέα αυτά χρέη ανήλθαν πλέον σε 15,9 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται και όσοι «κουβαλούν» παλαιά χρέη (προ του 2014), αλλά δεν δημιουργούν νέα!

Η καταμέτρηση των οφειλών που έχουν δημιουργηθεί μετά την 1/1/2014 γίνεται ξεχωριστά από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς αυτά τα χρέη υπάγονται στη λεγόμενη πάγια ρύθμιση, η οποία επιτρέπει τη διευθέτηση σε όχι περισσότερες από 12 δόσεις (ή 24 δόσεις σε εξαιρετικές περιπτώσεις).

newmoney.gr 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.