ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δείτε που άφησε ηλικιωμένος Ρεθεμνιώτης εκατομμύρια ευρώ...

pou afise periousia tou rethimniwtis
Κληρονόμος μιας πολύ μεγάλης περιουσίας, Ρεθεμνιώτη που απεβίωσε πριν δυο μήνες περίπου, βρέθηκε... η τοπική Εκκλησία.

Ακίνητα αλλά και μετρητά, περιήλθαν στην κυριότητα της Μητρόπολης κατόπιν επιθυμίας του 90χρονου Ρεθεμνιώτη, όπως την εκδήλωσε και προνόησε γι” αυτό, στη διαθήκη που είχε συντάξει.

Το ακριβές ύψος της περιουσίας λίγοι το γνωρίζουν, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τα μετρητά σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπερβαίνουν το ποσόν των 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα ακίνητα στην πόλη του Ρεθύμνου- και όχι μόνο- φαίνεται να είναι περισσότερα από έξι.

Προ πενταετίας, φέρεται να έλαβε ο ηλικιωμένος την απόφαση να συντάξει την διαθήκη του και να κληροδοτήσει μετά το θάνατό του όλη του την περιουσία στην τοπική Εκκλησία.

Ο Ρεθεμνιώτης που κατά τις πληροφορίες, ήταν για πάρα πολλά χρόνια επιχειρηματίας κάπου στην Παλιά Πόλη, δεν είχε δημιουργήσει δική του οικογένεια, αλλά δεν είχε ούτε αδέλφια. Όταν σταμάτησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ζούσε μόνος, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει έντονα το θρησκευτικό του συναίσθημα και σχέσεις με την Εκκλησία.

Εξάλλου, η Εκκλησία ήταν εκείνη που επέβλεπε τη φροντίδα του ηλικιωμένου Ρεθεμνιώτη, τουλάχιστον την τελευταία διετία κατά την οποία ήταν άρρωστος και ανήμπορος.

Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν στο περιεχόμενο της διαθήκης ο 90χρονος μακαρίτης είχε θέσει όρους σε σχέση με τη διαχείριση της κληρονομιάς και αν είχε διατυπώσει επιθυμίες για την αξιοποίηση όλης ή μέρους της περιουσίας προς συγκεκριμένους αναπτυξιακούς, κοινωνικούς, εκκλησιαστικούς σκοπούς.

Το βέβαιον είναι ότι ειδικά σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο, η τοπική Εκκλησία και ο Επίσκοπος θα έχουν την δυνατότητα να συμβάλλουν στη δημιουργία σημαντικού έργου στην τοπική κοινωνία.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.