ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Επιμήκυνση του ελληνικού χρέους στα 100 χρόνια.

Επιμήκυνση του ελληνικού χρέους στα 100 χρόνια.

«Διαγράψτε το ελληνικό χρέος στην τρόικα»

Ινδός καθηγητής του Πρίνστον, σε άρθρο που αναρτήθηκε στο γνωστό think tank των Βρυξελλών Bruegel, αναφέρει πως «ο μόνος σωστός δρόμος σήμερα για την τρόικα, είναι να επιτρέψει στην Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της έναντι των επίσημων δανειστών σε 100 χρόνια«.
Ο κ. Ασόκα Μόντι σημειώνει ότι μία τόσο μεγάλη επιμήκυνση του χρέους σημαίνει στην πραγματικότητα διαγραφή, αλλά η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να βοηθήσει τους Γερμανούς ηγέτες να δηλώσουν στους πολίτες τους ότι το χρέος θα αποπληρωθεί.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, σημειώνει ο Μόντι, ήταν πληθώρα τα λάθη που έγιναν από την Ευρώπη. «Μία νέα αρχή, όμως, είναι τώρα δυνατή«, τονίζει, προσθέτοντας:
«Διαγράψτε το ελληνικό χρέος στην τρόικα. Με ένα πρωτογενές πλεόνασμα – περισσότερα έσοδα από δαπάνες – και με ένα πλέον πολύ μικρό βάρος δημόσιου χρέους, η Ελλάδα μπορεί να κάνει μία νέα αρχή με τους ιδιώτες πιστωτές«.
«Το έργο του ελέγχου των δημοσιονομικών λογαριασμών της Ελλάδας», είπε, «πρέπει να μετατεθεί από το γραφείο του κ. Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες – και από τους Γερμανούς αξιωματούχους – στους ιδιώτες πιστωτές«.
Συνεχίζοντας, ο Μόντι σημειώνει ότι με τον τρόπο αυτό «η Ελλάδα θα παραμείνει κάτω από πίεση να κάνει μεταρρυθμίσεις και να διαχειρισθεί τα δημόσια οικονομικά της, αλλά με ένα λιγότερο πολιτικά βαρύ καθεστώς.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.