ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Έτσι πτώχευσε η ΑΓΝΟ. Στο δρόμο 375 εργαζόμενοι..

Έτσι πτώχευσε η ΑΓΝΟ. Στο δρόμο 375 εργαζόμενοι
Τέλος εποχής και επίσημα για την γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, καθώς οδηγήθηκε σε πτώχευση, με 375 εργαζομένους να καταλήγουν στο δρόμο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, περιγράφει πώς η άλλοτε "υγιής" εταιρία έφτασε στο σημείο να κατεβάσει ρολά, ρίχνοντας τις ευθύνες για το άσχημο τέλος στην Κολιός ΑΕ, η οποία την εξαγόρασε το 2003.

Πώς πτώχευσε η ΑΓΝΟ

"Τον Ιούνιο του 2003 η ΚΟΛΙΟΣ εξαγόρασε την ΑΓΝΟ Α.Ε. απαλλαγμένη χρεών. Η οικονομική της κατάσταση ήταν καλή (απουσία χρεών, αναγνωρισιμότητα του Σήματος και υποστήριξη εκ μέρους του καταναλωτικού κοινού).

Στην πορεία των ετών υπό τη Διοίκηση της ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. η οικονομική της κατάσταση χειροτέρευσε.

Από τον Αύγουστο του 2012 η ΑΓΝΟ άρχισε να μην ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις έναντι των πιστωτών της.

Στην αίτηση που υπέβαλε για υπαγωγή στο άρθρο 99 η ΑΓΝΟ επικαλούνταν έλλειψη ρευστότητας, συνεπεία της οποία αδυνατούσε να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την κατάθεση της αίτησης εξυγίανσης μέχρι τη συζήτηση της αίτησης στις 22/02/2013 η ΑΓΝΟ προσπαθούσε να πληρώνει επιλεκτικά ορισμένα από τα χρέη της.

Οι όποιες καταβολές έγιναν στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ήταν μεθοδευμένες με αποκλειστικό σκοπό η ΑΓΝΟ να επιτύχει τη συνέχιση της λειτουργίας της και την υποστήριξη εκ μέρους των πιστωτών της αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99.

Η ΑΓΝΟ είχε παύσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα από τις 10/03/2013.

Η εκ μέρους της ΑΓΝΟ μη πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών της οφείλεται στο γεγονός ότι είχε περιέλθει σε μόνιμη και γενική αδυναμία αντιμετώπισής τους, δηλαδή σε κατάσταση παύσεως πληρωμών.

Όσες καταβολές έγιναν μετά τον Αύγουστο του 2012 ήταν μεθοδευμένες εκ μέρους της διοίκησης της ΑΓΝΟ. Δεν αποδείχθηκε ότι τα ποσά που καταβλήθηκαν σε εξόφληση μέρους των υποχρεώσεων ήταν πράγματι χρήματα προερχόμενα από τα ταμεία της ΑΓΝΟ, αφού, όπως αποδείχθηκε, η οικονομική διαχείριση της ΑΓΝΟ και της ΚΟΛΙΟΣ ήταν κοινή σε σημείο που να μην είναι σαφές με τίνος χρήματα γίνονταν οι όποιες καταβολές.

Οι καταβολές προς την ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. που επικαλείται η ΑΓΝΟ, δεν αποδείχθηκε ότι έγιναν με χρήματα της ΑΓΝΟ, καθώς η ΑΓΝΟ δεν είχε καμία ρευστότητα ήδη το Δεκέμβριο του 2012.

Μεταξύ της ΑΓΝΟ και της ΚΟΛΙΟΣ υφίσταται μία ιδιότυπη σχέση εξάρτησης με την ΑΓΝΟ να οφείλει στην ΚΟΛΙΟΣ περισσότερα από 10 εκατ. €, που είχε φτάσει μέχρι 13,5 εκατ. €. Το ποσό αυτό μεταβαλλόταν με διάφορες εκατέρωθεν καταβολές και συμψηφισμούς που γίνονταν άτυπα και χωρίς διαφάνεια, με μόνο συμβαλλόμενο και για τις δύο εταιρείες το Νικόλαο Κολιό.

Δεν προέκυψε καμία απόδειξη για την πραγματική αιτία της οφειλής της ΑΓΝΟ προς την ΚΟΛΙΟΣ. Οι μεταβιβάσεις της ΑΓΝΟ προς την ΚΟΛΙΟΣ (οχήματα και χρήση σήματος) πρέπει να ελεγχθούν στα πλαίσια της πτωχευτικής διαδικασίας ως εικονικές.

Από όλα αυτά προκύπτει ότι η Διοίκηση της ΚΟΛΙΟΣ και της ΑΓΝΟ ήταν κοινή, όπως κοινή ήταν και η οικονομική διαχείριση, κατά τρόπο που να είναι αδύνατος ο διαχωρισμός των εταιρικών περιουσιών, καθώς οι συναλλαγές των εταιρειών ήταν εντελώς αδιαφανείς και γίνονται με μόνο συμβαλλόμενο μεταξύ των εταιρειών των ίδιο το Ν. Κολιό.

Έτσι πτώχευσε κι η ΑΓΝΟ.

375 εργαζόμενοι στο δρόμο.

22 στρέμματα σύγχρονων εγκαταστάσεων ρημάζουν.

Το όνομα της πλέον ιστορικής συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας διασύρεται και απαξιώνεται.

Κάποιος πήρε αυτή τη γαλακτοβιομηχανία ελεύθερη χρεών και σε λιγότερο από δέκα χρόνια την οδήγησε στην καταστροφή".


πηγή:news247.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.