ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αυστραλία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στη μάνα - φόνισσα που έσφαξε 8 παιδιά

Αυστραλία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στη μάνα - φόνισσα που έσφαξε 8 παιδιά
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι κατηγορίες σε βάρος της 37χρονης γυναίκας για το φόνο τεσσάρων κοριτσιών και τεσσάρων αγοριών ηλικίας από 18 μηνών μέχρι 15 ετών απαγγέλθηκαν στο νοσοκομείο του Κερνς όπου η γυναίκα αναρρώνει από μαχαιριές.

Ο Ασνικάρ, ο οποίος δήλωσε πως οι πέντε πατέρες των παιδιών έχουν ενημερωθεί, πρόσθεσε πως η αστυνομία ερευνά αν η χρήση ναρκωτικών έπαιξε κάποιο ρόλο στην τραγωδία.

"Θέλω να καταστήσω σαφές πως δεν το απορρίπτω", δήλωσε. "Λέω πως δεν μπορώ να συζητήσω αν είναι αλήθεια ή όχι".

Η αστυνομία έχει πάρει δηλώσεις από περισσότερους από 100 μάρτυρες και οι νεκροψίες των παιδιών, το όγδοο από τα οποία ήταν μια ανιψιά της κατηγορουμένης, αναμένεται να ολοκληρωθούν αργότερα σήμερα, δήλωσε ο Ασνικάρ.

Ο φόνος των παιδιών, τα πτώματα των οποίων ανακαλύφθηκαν την Παρασκευή, προκάλεσε σοκ στην Αυστραλία που δεν έχει ακόμη συνέλθει από την πολιορκία και το φόνο δύο ομήρων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε καφέ του Σίδνεϊ. 

Ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ χαρακτήρισε τα γεγονότα στο Κερνς "σπαραξικάρδια" και μίλησε για "ημέρες δοκιμασίας" για την Αυστραλία.

Ενώ οι επιμνημόσυνες δεήσεις συνεχίσθηκαν το σαββατοκύριακο για τα θύματα της πολιορκίας του Σίδνεϊ, συγγενείς και φίλοι των παιδιών συγκεντρώθηκαν σ' ένα αυτοσχέδιο ιερό από λουλούδια που έχει δημιουργηθεί κοντά στο σπίτι τους στη Μανούρα, προάστιο του Κερνς.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε το όνομα της κατηγορουμένης, επικαλούμενη την ανάγκη να προστατευθεί η ταυτότητα των παιδιών, κάτι που συνιστά συνήθη διαδικασία στις ποινικές υποθέσεις στην Αυστραλία.

Η αστυνομία επισήμανε επίσης πως η δημοσιοποίηση των ονομάτων και φωτογραφιών των νεκρών παιδιών θα συνιστούσε παραβίαση των πολιτιστικών πρωτοκόλλων της ιθαγενούς κοινότητας των νήσων Τόρες Στρέιτ, στην οποία ανήκει η οικογένεια.

Ο Ασνικάρ δήλωσε πως η αστυνομία θα δημοσιοποιεί στο εξής λιγότερες πληροφορίες για την υπόθεση καθώς η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της μητέρας σημαίνει πως η υπόθεση βρίσκεται πλέον ενώπιον των δικαστηρίων.

"Θα είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος" για να ολοκληρωθεί η εν λόγω υπόθεση, δήλωσε.

Η οικογένεια ήταν μέλη της κοινότητας των νήσων Τόρες Στρέιτ, μιας ομάδας ιθαγενών Αυστραλών που θεωρείται ξεχωριστή από την ευρύτερη κοινότητα των Αβοριγίνων επειδή κατάγεται από νησιά στα ανοικτά της τροπικής ακτής του Κουίνσλαντ.

πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.