ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ευάλωτοι σε επιθέσεις από χάκερς 9 στους 10 κωδικούς χρηστών

Η Intel ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά του PasswordBox, ενός βραβευμένου παρόχου υπηρεσίας διαχείρισης ταυτότητας... σε διαφορετικές πλατφόρμες, με έδρα στο Μόντρεαλ. Η υπηρεσία παρέχει στους χρήστες έναν εύκολο τρόπο να συνδεθούν σε όλους τους δικτυακούς τόπους και τις εφαρμογές από οποιαδήποτε συσκευή τους, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσουν ή να θυμούνται τους κωδικούς πρόσβασης.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Deloitte, ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% των κωδικών πρόσβασης που δημιουργούνται από τους χρήστες είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις από hackers, αναφέροντας ότι οι 10.000 περισσότερο χρησιμοποιούμενοι κωδικοί θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο 98% του συνόλου των λογαριασμών.

Η εταιρεία Experian, σύμφωνα με το protothema, έχει διαπιστώσει ότι ο μέσος χρήστης είχε 26 λογαριασμούς online που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, αλλά χρησιμοποιεί μόνο πέντε διαφορετικούς κωδικούς. Επίσης, σχεδόν το 37% των χρηστών έχει ζητήσει βοήθεια σχετικά με το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης για τουλάχιστον ένα δικτυακό τόπο ανά μήνα.

Ως αποτέλεσμα αυτής της εξαγοράς, το PasswordBox θα αποτελεί τμήμα του οργανισμού Safe Identity, στο Intel Security Group. Ο οργανισμός Safe Identity στοχεύει στην παροχή λύσεων που μειώνουν τον κόπο που χρειάζεται να καταβάλουν οι καταναλωτές για τους κωδικούς πρόσβασης.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.