ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τι αναφέρει ο διεθνής Τύπος για τη σημερινή δεύτερη ψηφοφορία

Τι αναφέρει ο διεθνής Τύπος για τη σημερινή δεύτερη ψηφοφορία

Η αντίδραση των μεγάλων διεθνών μέσων στο αποτέλεσμα της σημερινής δεύτερης ψηφοφορίας

Τα διεθνή μέσα σχολιάζουν ποικιλοτρόπως τη σημερινή δεύτερη άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 200 ψήφων.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, ο Αν. Σαμαράς χρειάζεται άλλες 12 ψήφους για τον τελευταίο γύρο της διαδικασίας εκλογής προέδρου της δημοκρατίας, προκειμένου να αποφευχθεί η εκλογή πρόωρων εκλογών.
Το πρακτορείο επισημαίνει ότι ο Στ. Δήμας, ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία, δεν αναμενόταν να κερδίσει σήμερα τον δεύτερο γύρο της διαδικασίας, και ότι οι 168 ψήφοι που συγκέντρωσε, ήταν ευρέως αντίστοιχες των προσδοκιών.
«Ωστόσο, αφήνει το αποτέλεσμα του τρίτου και καθοριστικού γύρου στις 29 Δεκεμβρίου, όπου ο Αν. Σαμαράς χρειάζεται 180 ψήφους, σε λεπτή ισορροπία».
Η The Wall Street Journal αναφέρει ότι ο Αν. Σαμαράς δεν κατόρθωσε να δει τον υποψήφιό του για την προεδρία να εκλέγεται, αλλά κατάφερε να προσελκύσει οκτώ επιπλέον ψήφους σε σχέση με τον πρώτο γύρο.
Τώρα, για τον τρίτο γύρο της διαδικασίας ανάδειξης προέδρου της δημοκρατίας, «θα χρειαστεί να βασιστεί σε ψήφους ανεξάρτητων βουλευτών καθώς και σε αποστάτες από τα μικρότερα κόμματα, για να φθάσει τον αριθμό των 180 ψήφων στις 29 Δεκεμβρίου».
Το κοινοβούλιο της Ελλάδας απέτυχε να εκλέξει νέο πρόεδρο στο δεύτερο γύρο ψηφοφορίας την Τρίτη, αυξάνοντας την πιθανότητα πρόωρων γενικών εκλογών το Φεβρουάριο οι οποίες θα μπορούσαν να φέρουν το αντιμνημονιακό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αναφέρουν οι FT. Όπως σημειώνεται, ο Σταύρος Δήμας φαίνεται πλέον απίθανο να συγκεντρώνει τις απαιτούμενες 180 ψήφους στον τελευταίο γύρο στις 29 Δεκεμβρίου.
Από την πλευρά του, το France24 επισημαίνει ότι οι Έλληνες βουλευτές απέτυχαν να εκλέξουν πρόεδρο της δημοκρατίας στον δεύτερο γύρο της διαδικασίας, «φέρνοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, για το οποίο ανησυχούν οι αγορές και οι πιστωτές της χώρας, ένα βήμα πιο κοντά».
Αναφέρει ακόμη ότι η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή του πρώην Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Σταύρου Δήμα, υπολειπόταν 32 ψήφους (για τις 200 της δεύτερης ψηφοφορίας), που σημαίνει ότι η τρίτη και τελική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου.
Το France24 επισημαίνει ακόμη ότι αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ φοβούνται ότι τις πρόωρες εκλογές–που μπορεί να διεξαχθούν και στις 25 Ιανουαρίου- θα τις κερδίσει το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και θα ανατρέψει τις εν εξελίξει δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.