ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πώς θα πληρώσετε λιγότερα τέλη κυκλοφορίας;

Πώς θα πληρώσετε λιγότερα τέλη κυκλοφορίας;
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία που θα παρατείνει τη ρύθμιση για την πληρωμή μέρους των τελών κυκλοφορίας ενός οχήματος... 
Η ρύθμιση που ίσχυσε και το 2014 –ψηφίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο- έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους οδηγούς με αποτέλεσμα η Καραγιώργη Σερβίας να καταλήγει στην παράταση τουλάχιστον και για το 2015, ενδεχομένως και επ’ αόριστον.

Ποιο δικαίωμα θα μας δώσει αυτή η τροπολογία;

Θα παρατείνει τη νομοθετική ρύθμιση η οποία επιτρέπει –ειδικά στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού- να καταθέσουν τώρα τις πινακίδες τους και να τις πάρουν πίσω αργότερα πληρώνοντας όχι ολόκληρα τα τέλη του 2015 αλλά μόνο αυτά που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα για το οποίο το όχημα θα παραμένει σε κυκλοφορία. 
Πώς θα λειτουργήσει το σύστημα; Αν κάποιος θέσει ένα δίλιτρο όχημα σε ακινησία μέχρι το τέλος του χρόνου –υπολείπονται έξι εργάσιμες- και αποφασίσει να το κινήσει τον Aύγουστο του 2015, τότε θα πρέπει να προκαταβάλει 275 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, ποσό που αποτελεί τα 5/12 των ετήσιων Tελών Kυκλοφορίας. 
Aν τώρα καταθέσει και πάλι τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος τον Σεπτέμβριο δεν πρόκειται να εισπράξει πίσω τα υπόλοιπα 220 ευρώ που αναλογούν στους υπόλοιπους 4 μήνες που δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει το I.X. του, με αποτέλεσμα να έχει χάσει 220 ευρώ. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης αλλά και τα τεκμήρια τα οποία απ’ ότι φαίνεται θα παραμείνουν σε ισχύ και για όλο το 2015, Τα τεκμήρια υπολογίζονται με βάση τους μήνες που πραγματικά βρίσκεται σε κυκλοφορία ένα όχημα. Δηλαδή ο κάτοχος που θα προβεί σε άρση ακινησία του δίλιτρου I.X. του για έναν μόλις μήνα θα καταβάλει μόλις 36,6 ευρώ για Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης, ενώ το τεκμήριο που πρέπει να καλύψει ανέρχεται σε μόλις 733,3 ευρώ.

Πληρωμή σε δόσεις

Αν δεν χρειάζεστε έκπτωση αλλά ευκολίες πληρωμής, ένας τρόπος υπάρχει: να τα πληρώσετε με πιστωτική κάρτα προκειμένου να αξιοποιήσετε τις άτοκες δόσεις που προσφέρουν. Η Εθνική Τράπεζα με την AlphaBankπροσφέρουν εννέα άτοκες δόσεις, και η Πειραιώς με την Eurobankέξι δόσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε υπόλοιπο στην πιστωτική σας κάρτα ενώ η διαδικασία μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.