ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν άντρα με την κατηγορία ότι ήταν «μάγος»

Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν άντρα με την κατηγορία ότι ήταν «μάγος»
Στο δημόσιο αποκεφαλισμό ενός άνδρα τον οποίο είχαν κατηγορήσει ότι... ασκούσε «μαγεία» προχώρησαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο προπύργιό τους, στο Τικρίτ του βόρειου Ιράκ, όπως έγινε γνωστό από τους ίδιους και από κατοίκους της περιοχής.

Το ΙΚ ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες από την εκτέλεση η οποία έγινε στην πλατεία Ναχιάτ αλ Αλάμ, σε μια κοινότητα που απέχει λίγα χιλιόμετρα βορείως του Τικρίτ.

Σε μία από τις φωτογραφίες διακρίνονται τα υποτιθέμενα «φυλαχτά» που είχε στην κατοχή του ο «μάγος»: ένα κομποσκοίνι προσευχής και μια πράσινη σιιτική σημαία.

Ορισμένοι από τους κατοίκους υποστήριξαν ότι ο άνδρας αυτός ήταν σουνίτης αλλά πρόσφατα είχε προσληφθεί στην αστυνομία της Σαμάρα, μιας πόλης που βρίσκεται νοτιότερα και ελέγχεται ακόμη από την ιρακινή κυβέρνηση.

Ωστόσο, ένας ιερωμένος από το Κιρκούκ, που είπε ότι γνώριζε το θύμα, δήλωσε ότι ήταν μέλος του σουφιστικού τάγματος Νακσμπάντι, το οποίο έχει σημαντική επιρροή στην περιοχή του Τικρίτ και διοικείται από υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος Μπάαθ του Σαντάμ Χουσέιν.

Σύμφωνα με άλλες πηγές ο άνδρας αυτός ήταν σημαντικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Σαλαχεντίν του βόρειου Ιράκ.

Την Δευτέρα οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 13 άνδρες που υποτίθεται ότι ανήκαν σε μια σουνιτική οργάνωση αντίθετη με το ΙΚ.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.