ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Ευ. Μεϊμαράκη

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Ευ. Μεϊμαράκη

Τη γιορτή άνοιξε η Πολιτιστική και Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελόριζου με παραδοσιακά κάλαντα, αυτοσχέδιες μαντινάδες και τραγούδια

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δέχθηκε σήμερα συλλόγους, χορωδίες και μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της χώρας που έψαλαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Στην εορταστική εκδήλωση παρέστη επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Ιωάννης Τραγάκης.
Τη γιορτή άνοιξε η Πολιτιστική και Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελόριζου με παραδοσιακά κάλαντα, αυτοσχέδιες μαντινάδες και τραγούδια.
Ακολούθησε ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης με πολυμελές χορευτικό συγκρότημα και πλήθος παραδοσιακών οργάνων. Η λύρα, το μαντολίνο, το λαούτο και το πανάρχαιο μουσικό όργανο ασκομπαντούρα συνόδευσαν το πεντοζάλι, τον καστρινό και άλλους κρητικούς χορούς.
Οι Βρακοφόροι ευχήθηκαν καλή χρονιά για την πατρίδα, υγεία και ευτυχία για όλους, ενώ απήγγειλαν στον Πρόεδρο της Βουλής και μια επίκαιρη μαντινάδα:
«Στις διεθνείς τις αγορές υπάρχει παραζάλη. Σ’ αυτές χορεύουν με λεφτά κι όχι με πεντοζάλι».
Ο κ. Μεϊμαράκης αντευχήθηκε να είναι πράγματι το 2015 μια αισιόδοξη και δημιουργική χρονιά για όλους τους Έλληνες, ενώ σημείωσε ότι πρέπει οι αγορές να δουν με τι λεβεντιά χορεύουμε εδώ στην Ελλάδα το πεντοζάλι.
Η γιορτή συνεχίστηκε από τη Χορωδία και το Χορευτικό Τμήμα των παιδιών του Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που τραγούδησαν κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χόρεψαν δημοτικούς χορούς συνοδευόμενα από ποντιακή λύρα, κλαρίνο, νταούλι, ντέφι, κιθάρες και ακορντεόν.
Η ομάδα παιδιών της Αδελφότητας Πλεσσιτών των Κατσανοχωρίων Ηπείρου ολοκλήρωσε την εορταστική εκδήλωση με παραδοσιακά κάλαντα και ηπειρώτικους χορούς.
Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές και χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία, προσφέροντας γούρια χειροποίητα από φιλανθρωπικούς φορείς όπως η Unicef, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.