ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αντ. Σαμαράς: Το σχέδιο Γιούνκερ σηματοδοτεί νέα εποχή στην Ευρώπη

Αντ. Σαμαράς: Το σχέδιο Γιούνκερ σηματοδοτεί νέα εποχή στην Ευρώπη

Δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την  Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. όπου συζητήθηκε το πακέτο Γιούνκερ ύψους 315 δισ. ευρώ

Ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. όπου συζητήθηκε το πακέτο Γιούνκερ ύψους 315 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη στην Ε.Ε.. Όλοι έχουν ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα δήλωσε ο Πρωθυπουργός μετά το τέλος της Συνόδου.
«Το πακέτο Γιούνκερ είναι φιλόδοξο και άμεσα υλοποιήσιμο και όλοι το χαιρετίσαμε ως ένα πακέτο με πολιτικό συμβολισμό και ως πρωτοβουλία που δείχνει την στροφή της Ευρώπης από μία περίοδο ύφεσης προς την ανάπτυξη» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι σηματοδοτεί την μετάβαση σε μία νέα περίοδο για τη Ε.Ε. όπου η ανάπτυξη θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, από τον Μάρτη θα αρχίσει η υλοποίησή του, όμως όπως υπογράμμισε από τον Γενάρη θα αρχίσουν να δίνονται χρήματα σε έτοιμα σχέδια.
«Στην Ελλάδα στόχος είναι ο εντοπισμός ώριμων μεγάλων έργων δημόσιων και ιδιωτικών. Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες τρεις χώρες που έστειλε λίστα με τέτοια έργα. Είναι σημαντικό ότι τα χρήματα δεν θα προέλθουν από τα διαρθρωτικά ταμεία ή το ταμείο συνοχής» είπε.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι το τρίπτυχο δημοσιονομική προσαρμογή διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις δεν είναι το σωστό τρίγωνο χωρίς το τρίτο σκέλος, την ανάπτυξη δηλαδή καθώς, όπως είπε, δεν θα ήταν σωστή η πολιτική και δεν θα ήταν ανταγωνιστική η Ευρώπη στο μέλλον.
«Το πακέτο Γιούνκερ σηματοδοτεί επίσης την προστιθέμενη αξία του ιδιωτικού τομέα, ιδιαίτερα σε τομείς που δεν θα μπορούσε και δεν θα τολμούσε να επενδύσει. Εν αντιθέσει με τα ΕΣΠΑ μιλάμε για δάνεια και για ανάληψη ρίσκου από την Ε.Ε. για δάνεια που διαφορετικά δεν θα δίνονταν» είπε ο κ. Σαμαράς.
«Το τελευταίο διάστημα έχει υπολογιστεί ότι από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί 430 δισ οι επενδύσεις έχει περιοριστεί η δημιουργία θέσεων εργασίας. Έχει μειωθεί η ανταγωνιστικότητα και τα πλεονεκτήματα έναντι ΗΠΑ και Κίνας έχουν εν πολλοίς εξατμιστεί. Είχαν μείνει πίσω σημαντικές υποδομές όπως τα δίκτυα, η έρευνα και η καινοτομία. Με το πακέτο Γιούνκερ προβλέπεται ταμείο στρατηγικών επενδύσεων που θα παρέχει εγγυήσεις και χρηματοδότηση για επενδύσεις. Θα είναι μέσα σε ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο που θα περιλαμβάνει απλοποίηση της κοινοτικής νομοθεσίας.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.