ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

“Φλερτάρει” η Ελλάδα με νέα καταστροφή.

1
«Η Ελλάδα στο χείλος μίας νέας καταστροφής καθώς ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές»


είναι ο τίτλος του άρθρου της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», το οποίο αναφέρεται στην χθεσινή συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα ενόψει της αυριανής τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε έκκληση στου βουλευτές το Σάββατο σε μία προσπάθεια να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές οι οποίες θα μπορούσαν σχεδόν βέβαια να βυθίσουν την Ευρωζώνη σε μία νέα κρίση» αναφέρει το δημοσίευμα στο οποίο επίσης παρατίθεται:

«Μία πιθανή αποτυχία ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας θα πυροδοτήσει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις οποίες είναι πιθανόν να κερδίσει η ριζοσπαστική αριστερά. Ως εκ τούτου, η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχει καταστήσει ηλεκτρισμένη την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα ταρακουνώντας τις αγορές και την τρομαγμένη Ευρώπη».

Επίσης, στο άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης του Guardian επισημαίνεται πως αυτό που θα συμβεί στο ελληνικό κοινοβούλιο την Δευτέρα, δεν θα καθορίσει μόνο την πορεία της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. «Με την Ελλάδα αντιμέτωπη με την αποπληρωμή χρέους περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ εντός των πρώτων τριών μηνών του 2015, το φάντασμα της άτακτης χρεοκοπίας εμφανίζεται ξανά».

Πηγή
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.