ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τραγάκης: Βαρύ πολιτικό γεγονός η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ

Τραγάκης: Βαρύ πολιτικό γεγονός η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ

«Το να διασπάσεις ένα κόμμα έναν μήνα πριν τις εκλογές είναι βαρύ πολιτικό γεγονός, το οποίοκαταγράφεται αρνητικά στην πολιτική ιστορία»

Την ευθύνη των βουλευτών ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας υπογράμμισε σε συνέντευξη του στην ΝΕΡΙΤ, ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης.
«Ο βουλευτής, σε αυτή την ψηφοφορία, δεν πρέπει να εντάσσεται σε κομματικές γραμμές, έχει προσωπική ευθύνη, είναι η κορυφαία ψήφος που μπορεί να δώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Στη πολιτική, έχει αξία το τι αποτύπωμα αφήνεις στη διαδρομή σου και κρίνεσαι από την Ιστορία. Την Δευτέρα κρίνονται οι πολιτικοί, προσωπικά πια, με ονοματεπώνυμο, εάν θα αφήσουν θετικό ή αρνητικό πρόσημο στην πολτική τους διαδρομή» επισήμανε.
Ο κ. Τραγάκης δήλωσε δε ότι «έχω την αίσθηση και την ελπίδα ότι θα υπάρχει κάτι καινούργιο, έαν γίνει διάγγελμα από τον Πρωθυπουργό (τελικά θα παραχωρήσει συνέντευξη), αλλά το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στην ευθύνη των βουλευτών. Άλλωστε, στην πρώτη του ανακοίνωση ο πρωθυπουργός μίλησε για διεύρυνση στο κυβερνητικό σχήμα προς όλους τους χώρους».
Ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε και τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «σημασία, όμως, έχει ο χρόνος που κάνεις ένα κόμμα. Αν η ψηφοφορία την Δευτέρας δεν πάει καλά οδηγούμαστε σε εκλογές τέλη Ιανουαρίου. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να διασπάται αυτή την περίοδο, δηλαδή εικοσιπέντε ημέρες προ των εκλογών. Το θεωρώ άκομψο, για να μην πω μια πιο βαριά έκφραση. Το να διασπάσεις ένα κόμμα έναν μήνα πριν τις εκλογές είναι βαρύ πολιτικό γεγονός, το οποίο καταγράφεται αρνητικά στην πολιτική ιστορία».
Όσον αφορά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση έκανε λόγο για «μεγάλο λάθος». «Μπορεί ορισμένα από τα προαπαιτούμενα, που τέθηκαν για προγραμματική συμφωνία από τα τρία κόμματα στη κυβέρνηση των τριών κομμάτων, στην πορεία να αλλοιώθηκαν, αλλά η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ έκανε κακό στον τόπο. Έφυγε από την κυβέρνηση ένας εταίρος σημαντικός, όχι τόσο ποσοτικά όσο ποιοτικά, ο οποίος έλειψε στη συνέχεια της συγκυβέρνησης, ώστε να υπάρχει ένα αντίβαρο, ο άλλος πόλος, μεταξύ ορισμένων ενδοκυβερνητικών προστριβών που δημιούργησαν προβλήματα» ανέφερε.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.