ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δημήτρης Σταμάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε 15 ημέρες θα τραβάει από τις καταθέσεις των Ελλήνων

jpg
Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, με αφορμή δήλωση του Γιάννη Τόλιου περί αγοράς εντόκων γραμματίων του Δημοσίου από τους Ελληνες καταθέτες...


«Αποκάλυψη τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει μόνο σε διακοπή πληρωμής τόκων, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία! Επίσημα μας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και των μικροκαταθετών, για αγορά εντόκων γραμματίων του Δημοσίου», δήλωσε ο κ. Σταμάτης, προσθέτοντας: «Δηλαδή, κάθε δεκαπέντε μέρες θα «τραβάνε», προφανώς υποχρεωτικά, από τις καταθέσεις των Ελλήνων», ενώ σημείωσε ότι αυτό είναι το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιτέλους, τι θέλουν; Δεν καταλαβαίνουν ότι και μόνη αυτή η αποκάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες; Τόσο ανεύθυνοι είναι;», κατέληξε ο υπουργός.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Τόλιου. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90.1 fm» και ερωτώμενος πώς η Ελλάδα θα δανειστεί με έντοκα γραμμάτια εάν έχει προηγουμένως αρνηθεί την αποπληρωμή των παλαιότερων, δήλωσε: «Δεν είναι έτσι, κάθε τρίμηνο τα δημόσια οικονομικά της χώρας βγάζουν αυτά τα έντοκα γραμμάτια και ανακυκλώνονται, λήγουν και ξανά-ανανεώνονται. Δεν ισχύει αυτό που λέτε. (...) Όταν μιλάμε με τους πιστωτές τους μεγάλους αυτούς που έχουμε εκκρεμότητα και τους πιστωτές που μιλάμε και κάνουμε διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους κλπ εκεί είναι πολιτική διαπραγμάτευση. Πρέπει να ζυγίσουν και αυτοί τι θέλουνε, έχουνε ευθύνες που έβαλαν έναν λαό στο κόκκινο. Δεν είναι ανάγκη να τα αγοράσουνε οι ξένοι, και ο ελληνικός λαός και οι καταθέτες μπορούν να τα αγοράσουν». Σε ερώτηση δε εάν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πάρει και υποχρεωτική μορφή, απάντησε: «Όχι δεν ισχύει αυτό, σας ανέφερα ένα μικρό παράδειγμα».

Πηγή
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.