ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ουγκάντα: Κατασχέθηκαν 700 κιλά ελεφαντοστού.!

elafantosto
Οι αρχές της Ουγκάντα κατάσχεσαν ένα τεράστιο φορτίο ελεφαντοστού στο αεροδρόμιο της πόλης Εντέμπε με προορισμό το Άμστερνταμ και σκοπό να πωληθεί στη μαύρη αγορά, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το φορτίο περιείχε 700 κιλά ελεφαντοστού, αξίας 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων στη μαύρη αγορά, καθώς και πάνω από δύο τόνους δέρματος παγκολίνου, ενός είδους μυρμηγκοφάγου με διακριτές, επικαλυπτόμενες σωματικές φολίδες. 

Το δέρμα του μυρμηγκοφάγου χρησιμοποιείται σε παραδοσιακές ιατρικές συνταγές στην Κίνα, γεγονός που έχει εκτινάξει τη ζήτησή του τα τελευταία χρόνια, συμβαδίζοντας με την οικονομική άνθιση στη χώρα της Ασίας.

«Το φορτίο βρέθηκε σε τρία διαφορετικά κιβώτια. Το ένα περιείχε 76 χαυλιόδοντες, το άλλο 61 κομμάτια ελεφαντοστού μαζί με δέρματα παγκολίνου, και το τρίτο περιείχε μόνο δέρμα παγκολίνου», δήλωσε ο Τζόσι Μουχάνγκι, εκπρόσωπος της Αρχής Άγριας Ζωής της Ουγκάντα.

Οι χαυλιόδοντες ήταν πρόσφατα κομμένοι από ελέφαντες σε αρκετά κομμάτια για ευκολότερη αποθήκευση. Το ατόφιο ελεφαντοστό πωλείται σε τιμή 2.100 δολαρίων ανά κιλό στις αγορές της Κίνας, σύμφωνα με την οργάνωση προστασίας ελεφάντων Save the Elephants.

Τα κιβώτια είχαν επισημανθεί ως εξοπλισμός επικοινωνιών που απαιτούσαν επισκευές στο Άμστερνταμ, και είχαν εγκριθεί για εξαγωγή από τους τελωνειακούς υπαλλήλους. 

Οι υπάλληλοι ανέφεραν ότι τα κιβώτια ήταν πολύ βαριά για να σαρωθούν, αλλά οι ομάδες παρακολούθησης άγριων ζώων επέμειναν ότι πρέπει να ελεγχθούν.

Εξάλλου τον περασμένο Νοέμβριο ανακαλύφθηκε πως πάνω από ένας τόνος κατασχεμένου ελεφαντοστού είχε εξαφανιστεί από κυβερνητικές αποθήκες.

Περίπου 100.000 αφρικανικοί ελέφαντες σκοτώθηκαν από λαθροκυνηγούς μεταξύ 2010 και 2013, ενώ εκτιμάται πως συνολικά απομένουν περίπου 420.000 με 650.000 ελέφαντες στην Αφρική, σύμφωνα με στοιχεία περιβαλλοντικών οργανώσεων.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.