ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κύπρος: Συνεχίζει τις εργασίες το Βarbaros.!

barbaros kypros

Σχετική ανακοίνωση θα εκδόσει σήμερα η Τουρκία, εκ μέρους του ψευδοκράτους

Συνεχίζει τις εργασίες του το Μπαρμπαρός ενώ σχετική ανακοίνωση θα εκδόσει σήμερα η Τουρκία, εκ μέρους του ψευδοκράτους, όπως αναφέρει το Υπουργείο εξωτερικών στα κατεχόμενα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΚΥΠΕ και την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» το «ΥΠΕΞ των κατεχόμενων» ενημερώνει ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της εξουσιοδότησης που έχει δοθεί στην τουρκική ανώνυμη εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ). Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι μετά τον τερματισμό της οδηγίας για τις εργασίες του Μπαρμπαρός αναμενόταν ότι η ε/κ πλευρά θα τερμάτιζε τις γεωτρήσεις. «Ωστόσο, παρά τις καλής πρόθεσης προσπάθειές μας στο θέμα των πόρων φυσικού αερίου, βλέπουμε ότι η ε/κ διοίκηση επιμένει να συνεχίζει τις δραστηριότητες που άρχισε μονόπλευρα».
Η “ελληνοκυπριακή διοίκηση” – όπως αποκαλείται η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας – «επέκτεινε τις υφιστάμενες γεωτρήσεις για τις οποίες είχε προβεί σε ανακοινώσεις στις 20 Νοεμβρίου 2014 και μέχρι τις 19 Μαρτίου 2015 πρόσθεσε νέο πεδίο γεωτρήσεων, ενώ διεύρυνε την περιοχή όπου θα γίνουν οι εργασίες με την ανακοίνωση στις 30 Δεκεμβρίου και επιμηκύνει την διάρκειά τους μέχρι τις 29 Μαρτίου», τονίζει στην ανακοίνωση.
Ακόμη, συμπληρώνεται ότι «ο Ε/κ ηγέτης Αναστασιάδης (όπως αποκαλεί το «ΥΠΕΞ» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) σε δήλωσή του στις 5 Ιανουαρίου 2015 συνεχίζει να θέτει προϋποθέσεις για την επάνοδό του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ανέφερε ότι έχουν δικαιώματα οι Τουρκοκύπριοι στους φυσικούς πόρους, ωστόσο αυτό μπορεί να γίνει μετά από μια συνολική λύση«.
Όπως τονίζει το «ΥΠΕΞ», υπό το φως των εξελίξεων, όπως είχαν προειδοποιήσει και στο παρελθόν, δεν μπορούν να μείνουν χωρίς αντίδραση «στη μονομερή διαχείριση των φυσικών πόρων από την ε/κ πλευρά χωρίς να λαμβάνονται υπόψην τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων».
Γι αυτό το λόγο το Μπαρμπαρός θα συνεχίσει τις εργασίες του στην περιοχή στο πλαίσιο της εξουσιοδότησης που έχει δοθεί στην ΤΡΑΟ”, αναφέρεται και προστίθεται ότι σχετική ανακοίνωση θα γίνει σήμερα από την Τουρκία εκ μέρους του ψευδοκράτους, «και όλες οι σχετικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων γεώτρησης, με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων του τ/κ ΄λαού΄, θα συνεχιστούν σε συνεργασία με την Τουρκία».
Αναφέρεται ακόμη ότι η τ/κ πλευρά εκτιμά πως μέχρι την εξεύρεση μιας συνολικής λύσης, ο σωστός δρόμος είναι οι έρευνες, η εξόρυξη και η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων που βρίσκονται γύρω από το νησί, να γίνονται με συνεργασία των πλευρών. Συμπληρώνει ότι σε αυτό το πλαίσιο, οι προτάσεις της τ/κ πλευράς του 2011 και 2012 βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι.
Καλεί δε την ε/κ πλευρά «να αφήσει τις μονόπλευρες πράξεις», να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να είναι υποβοηθητική στην δημιουργία μιας θετικής ατμόσφαιρας που χρειάζεται για την επιτυχία της διαπραγματευτικής διαδικασίας, όπως έχει καθοριστεί και στο κοινό ανακοινωθέν.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.