ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Γερμανία έχει έτοιμο σχέδιο έκτακτης ανάγκης -Σενάριο για έξοδο της Ελλάδας και bank run!

jpg
Πριν από δύο 24ωρα η γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα Bild μετέφερε ένα ψυχροπολεμικό κλίμα...
που ευδοκιμούσε στα ενδότερα της καγκελαρίας και οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι έχει αποφασιστεί η χρεοκοπία της Ελλάδας σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από την επόμενη κυβέρνηση.

Την Τετάρτη προχώρησε ακόμη περισσότερο κάνοντας λόγο για εκπόνηση σχεδίου έκτακτης ανάγκης από τη γερμανική κυβέρνηση που θα περιλαμβάνει και τις επιπτώσεις ενός bank run. Σύμφωνα με το Reuters που μετέφερε την είδηση, οι πληροφορίες της Bild εκπορεύονται από κυβερνητική πηγή που όμως δεν κατονομάζεται.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η γερμανική κυβέρνηση αναπτύσσει τις τελευταίες ημέρες ένα συγκεκριμένο σενάριο για την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, ημέρα διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδας και περιλαμβάνει την περίπτωση που νικητής αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ -το κόμμα που θέλει να καταργήσει όλα τα μέτρα λιτότητας και να απαλείψει μέρος του ελληνικού χρέους.

Στην έκδοση της Τετάρτης η Bild σημειώνει πως οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην καγκελαρία εξετάζουν με προβληματισμό το ενδεχόμενο ενός bank run, δηλαδή μαζική ανάληψη καταθέσεων από τις τράπεζες, υπό το φόβο της μετακύλισης της Ελλάδας από το ευρώ σε ένα εθνικό νόμισμα, κάτι που θα επιφέρει την αυτόματη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Σε αυτή την περίπτωση, σημειώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η τραπεζική ένωση της ΕΕ θα πρέπει να παρέμβει με ένα σχέδιο διάσωσης αξίας πολλών δισεκατομμυρίων.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.