ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δε το βάζουν κάτω! Τα τρία μηνύματα του ΣΥΡΙΖΑ με αποδέκτη τη Μέρκελ...

fwto:tsipras
Aπό την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας θα...
προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη συνάντηση που θα έχει με τον Μάρτιν Σουλτς προκειμένου να στείλει στο Βερολίνο και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ τρία μηνύματα. Ουσιαστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει το έδαφος, προϊδεάζοντας τους Γερμανούς για τη σταδιακή εφαρμογή του πρώτου πυλώνα από το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Το δεύτερο σημείο είναι η πρόθεση να ανοίξει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους, κάτι που στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι όχι μόνο είναι λογικό και κομβικό αλλά και ότι έχει ωριμάσει ανά τον κόσμο η δημόσια συζήτηση για κάτι τέτοιο.

Το τρίτο, κυβερνητικές πηγές το ορίζουν σε «αμοιβαία επωφελή πολιτική με στόχο την ανάπτυξη και την απασχόληση σε όλη την Ευρώπη».

Πόσο ρεαλιστικό όμως είναι να αποδεχτεί το Βερολίνο τα δύο τελευταία σημεία, όταν οι Γερμανοί -με προσήλωση σχεδόν θρησκευτική- επιμένουν σε «μεταρρυθμίσεις»; Ίσως η απάντηση να κρύβεται «πίσω» από τον όρο «συμφωνία-γέφυρα» ανάμεσα στο υφιστάμενο πρόγραμμα και το επόμενο, για τον οποίο μίλησε χθες ο Γιάννης Βαρουφάκης
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.