ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Της απονεμήθηκε χάρη έπειτα από άμβλωση.!

jpg
Το Κογκρέσο του Ελ Σαλβαδόρ ψήφισε υπέρ της απονομής χάριτος σε μία γυναίκα η οποία είχε καταδικαστεί για άμβλωση σε 30ετή ποινή κάθειρξης σε μία ιστορική απόφαση που έφερε στο προσκήνιο τους υπερβολικά σκληρούς νόμους της χώρας.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ενδέχεται να ανοίξει τον δρόμο για ανάλογες υποθέσεις γυναικών, οι οποίες έχουν καταδικαστεί και φυλακιστεί γιατί υποβλήθηκαν σε άμβλωση, που ποινικοποιήθηκε στη χώρα το 1997.

Η οικιακή βοηθός Κάρμεν Γκουανταλούπε Βάσκες έχει ήδη εκτίσει επτά χρόνια στη φυλακή.

Το 2007, η Βάσκες εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές στη διάρκεια της κύησης και το βρέφος πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών καταγγέλλουν ότι η απαγόρευση της άμβλωσης που ισχύει στο Ελ Σαλβαδόρ έχει οδηγήσει στην άδικη φυλάκιση εκατοντάδων γυναικών και κοριτσιών, που έχουν καταδικαστεί για άμβλωση ενώ στην πραγματικότητα απέβαλαν, γέννησαν νεκρό βρέφος ή εμφάνισαν επιπλοκές κατά την κύηση ή τον τοκετό.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και της Βάσκες, η οποία αρχικά κατηγορήθηκε για άμβλωση, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι οκτώ χρόνια, αλλά στη συνέχεια η κατηγορία αυτή αποσύρθηκε κι αντικαταστήθηκε με κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση ιδιαζόντως απεχθή.

Τα αριστερά μέλη του Κογκρέσου, με επικεφαλής τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος FMLN, ψήφισαν υπέρ της απονομής χάριτος, ενώ η συντηρητική Εθνική Ρεπουμπλικανική Συμμαχία ψήφισε κατά.

Τουλάχιστον 129 γυναίκες έχουν φυλακιστεί με βάση τον νόμο περί άμβλωσης που ισχύει στη χώρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Στο Ελ Σαλβαδόρ για την απονομή χάριτος αρμόδιοι είναι το Κογκρέσο, η Γερουσία, το Ανώτατο Δικαστήριο και ο πρόεδρος που πρέπει να συμφωνήσουν ώστε αυτή να έχει ισχύ.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.