ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συγχαρητήρια στον Αλ. Τσίπρα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.!

department
Συγχαρητήρια προς το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, εκφράζοντας την πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

«Συγχαίρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη νίκη τους και προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα», τόνισε η κ. Ψάκι, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι μια ιστορική φίλη και σύμμαχος (χώρα) των Ηνωμένων Πολιτειών και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά με την κυβέρνηση της Ελλάδας, προς όφελος και των δύο λαών μας».

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι «δεδομένου ότι η νέα κυβέρνηση ξεκινά το έργο της, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και τις διεθνείς προσπάθειες για την προώθηση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας. Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ ήταν και παραμένει για να βγει η Ελλάδα από την παρατεταμένη οικονομική κρίση ισχυρότερη και πιο σταθερή».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Ψάκι υπογράμμισε ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, σεβόμενη τη δέσμευσή της για μεταρρυθμίσεις. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες αυτές», όπως επεσήμανε.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε επίσης ότι «παραμένουμε σε τακτική επαφή με το ΔΝΤ και με Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της προόδου ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει στην οικονομική ανάκαμψη, η οποία απαίτησε μεγάλες θυσίες από τον ελληνικό λαό».

Τέλος, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία είναι έτοιμη για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης, αλλά παραμένουν ακόμη πολλές προκλήσεις. 

Έτσι, σε αυτό το σημείο, είμαστε σε επαφή με τους Ευρωπαίους ομολόγους μας, με το ΔΝΤ και θα δούμε τι θα γίνει από εκεί».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Unknown

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.