ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δ. Αβραμόπουλος: Προτεραιότητα η καταπολέμηση της λαθραίας διακίνησης μεταναστών

jpg
Η καταπολέμηση της λαθραίας διακίνησης μεταναστών θα αποτελέσει... κορυφαία προτεραιότητα, δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα της λαθραίας διακίνησης μεταναστών στα φορτηγά πλοία Ezadeen και Blue Sky προς την Ιταλία. 

Σε δήλωσή του, που εξέδωσε από τις Βρυξέλλες, ο Δημ. Αβραμόπουλος συγχαίρει την ιταλική ακτοφυλακή και τη Frontex που έσωσαν εκατοντάδες μετανάστες που βρίσκονταν σε κίνδυνο, στο πλαίσιο της κοινής επιχείρησης «Τρίτων». 

Ο επίτροπος Μετανάστευσης τονίζει ότι τα γεγονότα αυτά υπογραμμίζουν την ανάγκη για αποφασιστική και συντονισμένη πανευρωπαϊκή δράση. «Οι λαθρέμποροι ανακαλύπτουν νέες διόδους προς την Ευρώπη και εφαρμόζουν νέες μεθόδους, προκειμένου να εκμεταλλευτούν απελπισμένους ανθρώπους που προσπαθούν να διαφύγουν τις συγκρούσεις και τους πολέμους», αναφέρει ο Δημ. Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ληφθεί δράση κατά των αδίστακτων αυτών εγκληματικών οργανώσεων. 

«Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στους λαθρεμπόρους να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων σε παλιά, εγκαταλελειμμένα πλοία, εν μέσω επικίνδυνων καιρικών συνθηκών. Η καταπολέμηση της λαθραίας διακίνησης μεταναστών θα αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα στη συνολική προσέγγιση για τη μετανάστευση, ένα σχέδιο που θα υποβληθεί σε εύθετο χρόνο. Θα προχωρήσουμε με θέληση και αποφασιστικότητα», καταλήγει η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου.

Πηγή
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.