ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σαουδική Αραβία: Αναβλήθηκε το δημόσιο μαστίγωμα του μπλόγκερ Μπαντάουι...

jpg

Γιατί οι πληγές του δεν έχουν ακόμη κλείσει από τις πρώτες βουρδουλιές

Αναβολή, γιατί οι πληγές του δεν έχουν ακόμη κλείσει από τις πρώτες βουρδουλιές, πήρε για την Παρασκευή ο Σαουδάραβας μπλόγκερ που τόλμησε να ιδρύσει ιστοσελίδα για την προάσπιση της ελευθερίας του λόγου στη Σαουδική Αραβία.
Την Παρασκευή, μπροστά από τέμενος στην Τζέντα, ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων που φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος), ο 31χρονος Ραΐφ Μπαντάουι δέχτηκε δημοσίως 50 βουρδουλιές από τις συνολικά 1.000 που προβλέπονται από την ποινή του.
Επισήμως, ο Μπαντάουι καταδικάστηκε διότι «προσέβαλε το Ισλάμ». Παρά τη διεθνή κατακραυγή, ο νεαρός μπλόγκερ δέχθηκε τις πρώτες βουρδουλιές. Υπό τις πιέσεις της Δύσης, η τιμωρία του αναβλήθηκε για την Παρασκευή.
Σε ανακοίνωσή της, η Διεθνής Αμνηστία σημείωσε ότι σύμφωνα με ιατρική εξέταση, «οι πληγές του Μπαντάουι δεν είχαν επουλωθεί, οπότε δεν θα μπορούσε να αντέξει έναν νέο γύρο από βουρδουλιές».
Ο γιατρός που τον εξέτασε συνέστησε να αναβληθούν οι βουρδουλιές για την επόμενη εβδομάδα, «αν και δεν είναι σαφές ότι οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας θα συμμορφωθούν στις ιατρικές συστάσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.