ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Χιλιάδες επαγγελματίες παρουσιάζουν ψεύτικα αγροτικά εισοδήματα για να γλιτώνουν φόρους..

jpg
Χιλιάδες φορολογούμενοι κυρίως επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν ψευδή αγροτικά εισοδήματα προκειμένου να μειώσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων του έτους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ δηλώθηκαν ως αγροτικά εισοδήματα παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης του 25-30%. ποσό που δεν αντιστοιχεί σε παραγωγή σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις είχαν «μαϊμού»εισοδήματα από καλλιέργεια ελιάς, εσπεριδοειδών και λοιπόν προϊόντων ή την εκτροφή πτηνών και χοιρινών».
Ο λόγος είναι ότι «επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που εμφάνισαν ζημίες ή λίγα έσοδα από το κανονικό τους επάγγελμα, επιχείρησαν να... καταπολεμήσουν τα τεκμήρια και να μηδενίσουν τη φορολογική επιβάρυνση αποφασίζοντας να αυτοανακηρυχθούν αγρότες»
Με τις ζημίες, οι συγκεκριμένοι δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα τεκμήρια διαβίωσης, δηλαδή θα έπρεπε να πληρώσουν 26% φόρο επί των τεκμηρίων. Όμως, εμφανίζοντας εισόδημα από αγροτικές δραστηριότητες, θα φορολογούνταν με την κλίμακα των μισθωτών, δηλαδή να εκμεταλλευθούν το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ.
Μετά τη διασταύρωση των δηλωθέντων στις δηλώσεις και των στοιχείων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του μητρώου των αγροτών, θα αποκαλυφθεί ποιοι απ όσους εμφάνισαν ξαφνικά εισοδήματα από καλλιέργειες και εκτροφές ζώων ασκούν πράγματι τέτοια δραστηριότητα είναι μαϊμού αγρότες.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.