ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Παρασκευόπουλος: Αλλαγή πολιτικής με σεβασμό στο Σύνταγμα!!

paraskeuopoulos
Αλλαγή πολιτικής προανήγγειλε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής. 

«Το υπουργείο έχει πολύ σημαντικό έργο ούτως ή άλλως για τη χώρα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, αλλά τώρα πολύ βαρύτερο, με συνθήκες κρίσης. 

Υπάρχει ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη, με διαφορετικά χαρακτηριστικά καθώς πολύ κόσμος βρίσκεται σε δύσκολη θέση και υπάρχουν πολλοί φτωχοί άνθρωποι.

Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων. Έχει ως χαρακτηριστικό την αυστηρότητα αλλά και την επιείκεια...

Δεν το λέω ως κριτική αλλά ως πολιτική διαφωνία. Θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής και χωρίς να ξεχάσουμε τη σημασία του συντάγματος και του κράτους δικαίου. 

Θα αρχίσουμε από εκείνες τις περιοχές που συναντάμε ανθρώπους που είναι σε δυσχερέστερη κατάσταση, π.χ. τους φυλακισμένους και τους ανήλικους»

Από την πλευρά του ο απερχόμενος Υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου υπεραμύνθηκε του έργου του απαριθμώντας τις βασικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που προχώρησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του. 

"Θέλω να θυμίσω την κατάσταση της χώρας όταν παραλάβαμε. Με τεράστια οικονομικά και θεσμικά προβλήματα, σχεδόν στο χείλος του γκρεμού, αλλά με τι θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού καταφέραμε να τη διατηρήσουμε στην Ευρωζώνη.

Προεδρεύσαμε στην ΕΕ και ήταν η πιο γόνιμη της πενταετίας. Κάναμε τομές που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. 

Ενδεικτικά αναφέρω τον κώδικα δικηγόρων που επί δεκαετίες προσπαθούσαν οι δικηγόροι να αλλάξει, το νόμο για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, το νόμο κατά της διαφθοράς.

Η χώρα μας, μάλιστα, ανέβηκε κατά 14 θέσεις στην κατάταξη κατά της διαφθοράς. Προωθήσαμε την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων και κατάδικων, καθώς και τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Η χώρα μας ήταν η μόνη που δεν είχε...

Εκκρεμούν και είμαι σίγουρος πως θα βελτιωθούν, ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, ο σωφρονιστικός Κώδικας, ο κώδικας Ποινικής Δικονομίας
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.