ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Με νέες κυρώσεις απειλούν τη Ρωσία οι ΗΠΑ..

fwto:poutin
Οι ΗΠΑ απείλησαν τη Ρωσία με νέες κυρώσεις εάν η Μόσχα συνεχίσει να στηρίζει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και χαιρέτισαν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συμφωνία των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ να παρατείνουν τις ήδη υφιστάμενες κυρώσεις είναι "μια επιπρόσθετη ένδειξη ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και εβδομάδων είναι απολύτως απαράδεκτα και θα επιφέρουν νέες συνέπειες", είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι αναφερόμενη στις πρόσφατες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ψάκι χαρακτήρισε "θετική πρόοδο" την απόφαση των Βρυξελλών αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα επιβάλουν οι ΗΠΑ νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ούτε ποιος θα είναι ο στόχος τους.

"Κάποιες φορές προσθέτουμε ονόματα (στη ‘μαύρη λίστα’), άλλες φορές προσθέτουμε τομείς ή επιχειρήσεις, όπως κάνει και η ΕΕ. Συνεχίζουμε να μελετάμε ποιες θα είναι οι επόμενες" κυρώσεις, συμπλήρωσε.

Την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ "συμφώνησαν" ότι η Ρωσία "θα πρέπει να επωμιστεί την ευθύνη για την υλική υποστήριξη" που προσφέρει στους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.